Connect with us
Publicitate

Cultural

„Cerul nopții – Constelațiile”, un nou spectacol care va putea fi urmărit la planetariul de la Grădina Zoologică Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Turiștii care vor ajunge la Grădina Zoologică din Brașov se vor putea bucura de un nou spectacol care va fi proiectat la Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu. „Cerul nopții – Constelațiile” este un film alcătuit din două părți, cu o durată de 25 de minute care va putea fi urmărit începând de sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 11.00.

Cele două părți sunt:

  • Un film de 13 minute despre constelații și obiectele de cer profund care sunt ”ascunse” în aceste figuri imaginare, o parte din acest film schimbându-se de la anotimp la anotimp, așa cum și panorama de pe cerul nostru se schimbă odată cu trecerea lunilor din an. Deci, da, în fiecare anotimp, filmul despre constelații va arată altfel.
  • O proiecție de 12 minute realizată de Planetariul Brașov, prezentată de specialiștii planetariului, despre asterisme, cum ajută aceste desene imaginate de oamenii din vechime la orientare, despre steaua polară nordică dar și despre cea sudică, dar și despre cum Polaris, steaua din vârful Carului Mic, va înceta să mai arate nordul peste câteva mii de ani.

„Pierduți în Univers, destul de departe de Pământ, rătăcim prin centrul galaxiei. Cât poți cuprinde cu privirea, în toate direcțiile, miliarde de stele ne înconjoară. Stelele ni se par a fi eterne. Pe măsură ce prezența lor a devenit familiară, strămoșii noștri au conectat punctele stelare și au inventat figuri imaginare pe cer numite constelații. Vă așteptăm la Planetariul Brașov, să explorăm cerul, fie el de primăvară, de vară, de toamnă sau de iarnă! Fiecare anotimp are propriile constelații! Noapte după noapte, pe măsură ce Pământul orbitează Soarele, poziția lui se schimbă. Ca rezultat, la fel și panorama de pe cerul nostru. Odată cu trecerea săptămânilor, constelațiile de primăvară cedează treptat locul celor de vară, care se retrag la venirea celor de toamnă, constelațiile de iarnă intrându-și în drepturi din decembrie”, spun reprezentanții Grădinii Zoologice Brașov.

Începând cu 3 decembrie, programul Planetariului Cosmonaut Dumitru
Prunariu va fi următorul :

Publicitate

Marți – Duminică (În perioadele vacanțelor școlare și ale sărbătorilor legale, Planetariul Brașov este deschis publicului și luni)

  • 10.00: Patrula Zula – Cu picioarele pe Pământ
  • 11.00: Cerul nopții – Constelațiile
  • 12.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo
  • 14.00: Universul Nevăzut
  • 16.00: Găurile Negre – Dincolo de infinit
  • 17.00: Soarele, steaua noastră vie
  • 18.00: Mai rapid decât lumina – Visul călătoriilor interstelare
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes