Connect with us
Publicitate

Social

Centrul pentru persoane fără adăpost din Braşov se pregăteşte de iarnă. Aproximativ 40 de oameni beneficiază de serviciile lui

Publicat

pe

Centrul rezidențial pentru persoane fără adăpost din Brașov se pregătește pentru un nou val de beneficiari, având în vedere că se apropie sezonul rece.

Publicitate

Astfel, în perioada imediat următoare sunt organizate campanii de informare cu privire la serviciile oferite și a condițiilor pentru cazare pe timpul nopții, transmite Radio România Braşov FM.

“Din câte am observat, cu toate campaniile pe care le desfășurăm încontinuu în comunitate, sunt foarte multe persoane care nu știu că există aceste servicii. Ca să beneficieze de servicii, persoanelor fără adăpost trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să nu fi deținut locuință, să aibă domiciliul în municipiul Brașov, (…) să nu aibă venituri sau pot beneficia de serviciile noastre și acele persoane care au acel venit un minim garantat”, a explicat șeful Centrului, Lucian Isaicu.

Dacă nu sunt recalcitrante, persoanele fără adăpost aflate sub influența băuturile alcoolice nu sunt alungate de la poarta Centrului de servicii sociale. În sezonul rece, acestora li se va permite să rămână într-o încăpere separată, la căldură, pentru a nu-i deranja pe ceilalți beneficiari, până le trece starea de ebrietate și pot primi sprijinul necesar.

Publicitate

“Avem o mare rugăminte către membrii comunității: să nu mai ajute acei cerșetori care de multe ori sunt confundați cu persoanele fără adăpost. Avem foarte multe solicitări la astfel de cazuri, aceste persoane nefiind din municipiul Brașov, ci fiind în tranzit din anumite localități din împrejurimi”, a mai spus șeful Centrului, Lucian Isaicu.

La adăpostul de noapte sunt 50 de locuri disponibile, în momentul de față fiind ocupate circa 40.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes