Connect with us
Publicitate

Util

Centrele de vaccinare din Braşov au primit aproape 2.000 de doze de vaccin. Personalul medical este deja programat. Vezi unde se poate face vaccinul anti-COVID

Publicat

pe

Campania de vaccinare anti COVID-19 a început în forță în județul Brașov. În cursul nopții dinspre 3 spre 4 ianuarie 2021, 1.950 de doze de vaccin au pornit către centrele de vaccinare din județul nostru, transmite DSP Braşov.

Publicitate

Personalul medical și auxiliar din spitale este deja programat pentru vaccinare, iar cei din comunitate sunt arondați unor centre medicale dedicate, pe care le pot consulta pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov.

În acest moment în judeţul Braşov sunt 19 centre de vaccinare pentru personalul medical după cum urmează:

În municipiul Braşov la: Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie Dr. I.A. Sbârcea Brașov, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov (Dispensarul TBC), Spital Militar Regina Maria Brașov, Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov (Centrul de Sănătate Mintală), Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov, SC Policlinica de Diagnostic Rapid SA – Medlife, Teo Health SA -Spitalul Sfântul Constantin, Spital General CF Brasov şi Clinica Medo Brașov.

Publicitate

În judeţ mai sunt centre de vaccinare la Spital Municipal Săcele, SC SAM – Servicii avansate medicale SRL- Victoria, Spital Municipal Codlea, Spital Orășenesc Rupea, Spitalul Orășenesc Dr.C.T.Spârchez Zărnești, Asociația Centru Rezidențial Persoane pentru Vârstnici Maria Sânpetru.

Conform Procedurii de lucru a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în Etapa I de vaccinare, vor avea ca prioritate:

– personalul spitalelor care asigură asistența medicală în mod direct și nemijlocit pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, declarate spitale COVID de faza I, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare;

– personalul care face parte din echipele vaccinatoare;

– unitățile sanitare din faza II;

Publicitate

– spitalele de suport;

– personalul din sistemul de medicină de urgență : ambulanța, SMURD;

– personalul din centrele de dializă și transfuzii;

– personalul din serviciile de sănătate publică (Direcțiile de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică);

– personalul din serviciile IGSU, IJSU.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes