Connect with us
Publicitate

Turism

Centrele de informare turistică din Braşov, cele mai puţin vizitate locuri din staţiunile montane

Publicat

pe

În era tehnologiei, informaţiile nu se mai caută deschizând uşi, ci dând click pe site-uri. Chiar şi aşa, sunt pline staţiunile de centre de informare. Doar că exact asta nu prea fac ele. Nu informează. Cel puţin nu ce l-ar interesa pe turist. Se întâmplă asta inclusiv în Braşov, unde vizitatorii îşi folosesc telefoanele pentru a căuta detalii despre locuri de cazare, trasee turistice sau restaurante, pentru că nu pot afla aşa ceva de la centrele de informare, transmite observatornews.ro

Milioane de euro din fonduri europene au sfârşit în imaginea unor vrafuri întregi de hărţi şi pliante care nu prea folosesc nimănui. E soarta celor mai multe dintre centrele de informare turistică din staţiunile montane. Dacă hârtii au, informaţii – nu prea.

„Disponibilitățile nu, sub nicio formă, pentru că acelea se actualizează în funcție de hotelier. Nu știm tarife, nu. Noi nu ne ocupăm decât cu promovarea, nu cu disponibilitățile. În Predeal sunt aproximativ 300 de unități de cazare, nu avem cum să știm în timp real care sunt disponibilitățile”, spune o angajată a unui centru de informare, filmată cu camera ascunsă.

Aşa că oamenii caută în alte locuri. „Întotdeauna telefon. E mai ușor și imediat culegi informațiile pe care le dorești”, mărturiseşte o turistă. „Nu obișnuiesc să întru într-un centru de informare turistică. De pe internet, întotdeauna”, adaugă un bărbat.

Publicitate

Administratorii spun că într-o zi de vârf din sezonul de iarnă, într-un centru intră peste 100 de turiști. Realitatea pare să-i contrazică. Întrebat câţi turişti au fost „astăzi, de exemplu”, Florin Balaș, angajat centru, răspunde: „Până acum, opt persoane”. „De exemplu, astăzi au fost trei persoane care au intrat și au solicitat informații legate de telescaun, de trasee, dacă mai sunt deschise”, spune şi Nicoleta Vâlcea, coordonator centru.

20 de milioane de euro s-au cheltuit între 2007 și 2013, prin Programul Operațional Regional pentru realizarea acestor centre.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes