Connect with us
Publicitate

Cultural

Celebra cântăreață, Narcisa Suciu va urca pe scena festivalului „Spiritul Iernii”, din Feldioara. Evenimentul va avea loc de Moș Nicolae când vor fi aprinse și luminile din bradul de Crăciun

Publicat

pe

Brașovenii și turiștii sunt așteptați ȋn data de 6 decembrie 2023, ora 18:00, la Casa de Cultură Feldioara pentru a lua parte la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului “Spiritul Iernii”. Iniţiat ȋn anul 2011, alături de alte două festivaluri, ca parte a proiectului “Obiective culturale, tradiţii și obiceiuri ȋn Comuna Feldioara”, evenimentul a fost susţinut timp de 10 ediţii consecutive de Primăria Comunei Feldioara, ca parte a strategiei de valorificare a tradiţiilor locale ȋn scopul păstrării și perpetuării acestora.

Publicitate

Evenimentul marchează ȋnceputul perioadei sărbătorilor de iarnă, atȃt prin programul tematic pregătit de localnici și invitaţii speciali, cât și prin straiele de sărbătoare pe care localitatea le ȋmbracă ȋncepȃnd cu acest moment.

Parteneriatul strâns cu Liceul “Petru Rareș” Feldioara şi Școala Populară de Arte și Meserii “Tiberiu Brediceanu” Brașov a cărei Secţie Externă funcţionează deja de doi ani la Feldioara, se oglindeşte frumos în programul acestui eveniment care pune în valoare momentele pregătite cu drag de elevii şi cadrele didactice ale celor două instituţii. Evenimentul este ȋncununat de prezenţa extraordinară a doamnei Narcisa Suciu, cea care va aduce spiritul iernii și al Sărbătorii Nașterii Domnului, prin cȃntec și colind românesc, în sufletele tuturor.

Intrarea este liberă, ȋn limita locurilor disponibile, iar programul detaliat al evenimentului este următorul:

Publicitate
 • 18:00 Deschiderea Festivalului
  Fanfara de Juniori Feldioara
  Coordonator Matthias Roos
 • 18:25 Clasa de Dans popular a Secţiei Externe Feldioara
  Coordonator profesor Mădălina Cherciu
 • 18:45 Recital Andreea Cristea, Alexandru Climescu şi Mara Hodorogea
 • 19:00 Corul Liceului “Petru Rareș” Feldioara
  Colinde – Coordonator prof. Vasilică Cotloguţ
 • 19:15 Minirecital la pian – Ingrid Ciubotariu şi Adelina Mailat
  Coordonator Raluca Sibian
 • 19:30 Grupul de colindători al Școlii Populare de Arte și Meserii – Brașov
  Coordonator profesor George Muraru
 • 19:45 Recital extraordinar NARCISA SUCIU
 • 20:30 Aprinderea luminilor festive ȋn Bradul de Crăciun
  “Pogorȃt-a” – Colindul cetei de feciori
  Fanfara de Juniori Feldioara
  Căminul Cultural Feldioara: Tȃrg tradiţional cu meșteri populari feldioreni și invitaţii lor şi Tȃrg caritabil organizat de elevii Liceului “Petru Rareș” – Feldioara

Implicarea partenerilor din localitate se dovedeşte în acest an cu atât mai valoroasă cu cât sprijinul acordat prin sponsorizări face posibilă desfăşurarea acestui eveniment la nivelul făcut deja cunoscut de ediţiile anterioare. Comunitatea devine mai puternică atunci când eforturile administraţiei publice locale sunt susţinute prin parteneriate de nădejde cu noii membrii din mediul economic. În acest fel, bucuria este de ambele părţi, a celor care dăruiesc şi a celor care primesc.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes