Connect with us

Social

Cele mai periculoase drumuri din România. 20% dintre accidentele rutiere mortale au loc pe trei drumuri naționale

Redactia

Publicat

pe

Trei drumuri naționale din România sunt considerate adevărate șosele ale morții, după ce mai bine de 20% dintre accidentele rutiere au loc pe lungimea acestora. Sute de oameni își pierd anual viața, iar autoritățile, care cunosc situația, par să acționeze, dar doar pe hârtie.

Publicitate

Timp de trei ani consecutiv, cea mai periculoasă șosea din România a fost Drumul Național 1. Aceasta este tranzitată de către cei care doresc să ajungă din Capitală la munte, pe Valea Prahovei. Doar anul trecut, 587 de accidente rutiere au fost înregistrate pe acest drum, iar 80 de persoane și-au pierdut viața, potrivit digi24.ro.

Deși secțiunea DN1 din zona Băneasa dispune de parapeți care separă sensurile de mers, acest lucru nu este valabil și pe restul lungimii șoselei. Pe Valea Prahovei, unde drumul are porțiuni cu doar o bandă pe sens, parapeții nu există și nici nu ar putea fi montați. Totuși, aici se produc accidente rutiere grave din cauza vitezei excesive.

Publicitate

Un alt drum din România care se află în top trei cele mai periculoase din țară este DN2. Șoseaua unește Bucureștiul cu zona Moldovei. Și aici, anul trecut au decedat 89 de persoane, în urma a 491 de accidente rutiere. Iar multe dintre accidente sunt cauzate de existența unei jumătăți de bandă, care reprezintă de fapt un acostament.

Nici vestul țării nu este scutiti de accidente. Drumul Național 6, care leagă Bucureștiul de zona de vest a României, a dus la 409 evenimente tragice și 66 de persoane decedate.

Publicitate

Autoritățile cunosc foarte bine problemele de pe șoselele României și au și planurile făcute. Din păcate, acestea apar doar pe hârtie.

“Am decis ca anul acesta să reconfigurăm anumite porțiuni care sunt mai predispuse accidentelor. Să le configurăm la 3 benzi, adica 2 +1 alternativ. Adică mergem pe o porțiune cuprinsă între 3 și 5 kilometri pe două benzi, pentru a putea depăși cei care vin din spate. După care se revine la o bandă și sensul celălalt se transformă în două benzi.”, explică Alin Şerbănescu – purtător de cuvânt CNAIR, conform sursei citate.

De asemenea, DN2 este unica variantă pe care șoferii o pot utiliza pentru a ajunge în Ucraina. Acest drum se află sub răspunderea Ministerului Transporturilor, care deocamdată nu a luat măsuri pentru rezolvarea problemelor. Inclusiv Drumul Național 6, care unește România de vestul Europei, ar putea suferi modificări, însă acestea se află doar în faza de proiect.

Publicitate

“Avem în vedere o serie de modernizări, montări de parapete, semnalizări mai evidente, lărgiri pe unde se poate”, Alin Şerbănescu – purtător de cuvânt CNAIR.

Chiar și reprezentanții ONG-urilor solicită modificări pe principalele tronsoane de drum, existând numeroase variante care să prevină accidentele.

“DN1 trebuie continuat cu montarea parapetului în zonele unde sunt minim două benzi pe sens. Pentru DN2 alternativa aceea de 2+1, la fel un parapet pe mijloc. DN6, la fel parapet pe mijloc.”, Alexandru Vîlvoi, reprezentant al ONG, potrivit digi24.ro.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Incidența scade la 4,92 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 3,90 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Vineri, 16 aprilie, incidența la nivelul municipiului este de 4,92, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Comana, și anume 13,33 la mie.

Publicitate

Totodată în județul Brașov au fost descoperite 127 cazuri de SARS – CoV-2 în ultimele 24 ore.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate
Citește mai mult

Social

Primarul Clujului, Emil Boc, laudă atitudinea Andreei Moldovan după remaniere: „a ieşit cu demnitate în faţa uraganului şi a spus că decizia trebuie respectată”

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, îi recomandă lui Vlad Voiculescu să ia exemplul Andreei Moldovan, care a ieşit „în faţa uraganului” cu demnitate şi a spus că viaţa merge mai departe după remaniere.

Emil Boc (PNL) spune, joi, la Digi 24, că i-a plăcut foarte mult atitudinea Andreei Moldovan, după remaniere: a ieşit cu demnitate în faţa uraganului şi a spus că decizia trebuie respectată.

Publicitate

„Uitaţi-vă la reacţia de excepţie a doamnei Andreea Moldovan. Putem să fim de acord cu unele sau cu altele din lucrurile pe care le-a făcut. Cu siguranţă a făcut foarte multe lucruri bune. E un om cu expertiză, dar uitaţi ce reacţie a avut. A ieşit în faţa presei, în faţa uraganului, cu demnitate şi a spus că această decizie trebuie respectată, . A înţeles locul pe care îl are un tehnocrat, pentru că şi ministrul, şi secretarul de stat sunt oameni politici în esenţă. Acolo sunt produsul politicii. Au înţeles acest lucru, viaţa trebuie să meargă mai departe cu altcineva. Nu este o tragedie”, a spus Emil Boc.

Liberalul le transmite membrilor USR PLUS că nu poate fi transformată o problemă personală în problema unei ţări.

Publicitate

Boc este de părere că dacă ministrul Voiculescu ar spune că trebuie să meargă mai departe coaliţia ar fi o soluţie pentru aplanarea scandalului.

„Dacă ar veni şi ar spune: . (…) Poate fi o idee pentru domnul Voiculescu”, a mai spus Boc.

Boc mai spune că solicitarea de a schimba premierul când face o remaniere guvernamentală nu are acoperire constituţională. În plus, nu se poate ca de fiecare dată când premierul remaniază un ministru să fie schimbat întregul Guvern.

Publicitate

„Vă daţi seama ce înseamnă schimbarea premierului? Înseamnă căderea întregului Guvern, 10- 15 zile de harababură (…). Sunt de acord că cei din USR PLUS pot să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când au intrat la guvernare au acceptat Constituţia României care dă dreptul primului ministru să conducă un guvern. Nu sunt trei guverne. Într-un guvern nu sunt 20 de prim-miniştri, este unul singur şi atunci trebuie să îi dau posibilitatea primului ministru să îşi ajusteze din mers echipa guvernamentală”, a mai spus Boc.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Pe Aeroportul din Braşov se vor efectua curând primele zboruri interne

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Terminalul aeroportului din Braşov este aproape gata şi din toamnă se vor efectua zboruri interne cu aeronave de mici dimensiuni spune Alexandru Anghel, reprezentantul direcţiei de implementare a aeroportului. Clădirea terminalului care permite un trafic de 1,2 milioane de pasageri anual este finalizată în proporţie de 93% şi acum se lucrează la finisaje.

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a spus Alexandru Anghel, reprezentantul direcţiei de implementare a aeroportului pentru Mediafax.

Publicitate

Urmează să instaleze echipamentele de sortare bagaje de la subsol şi să pună în funcţiune scările rulante şi lifturile. Lucrările terminalului de pasageri au început anul trecut în martie, iar valoarea depăşeşte 30 de milioane de euro.

„Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, adaugă Alexandru Anghel, directorul Direcţiei de Implementare a aeroportului.

CJ: Anul viitor, de la 1 aprilie, vom avea curse aeriene internaţionale de pe Aeroportul Braşov. Primele zboruri vor fi pe rute interne

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>