Connect with us
Publicitate

Social

Cele 60 de autobuze electrice SOR au fost repuse în circulație. Vehiculele au fost retrase de conducerea RATBV după incendiul izbucnit acum o lună la un mijloc de transport în comun

Publicat

pe

Autobuzele electrice produse în Cehia au intrat din nou în circulație pe străzile din Brașov. În urma incendiului izbucnit la un vehicul în urmă cu o lună, conducerea RATBV a decis să retragă pentru verificări toate mijloacele de transport în comun produse de compania SOR. După ce specialiștii s-au asigurat că autobuzele sunt sigure, acestea au revenit pe traseele din oraș, iar ultimele 20 de vehicule, din totalul de 60, au fost repuse în circulație.

Publicitate

„Precizăm faptul că în urma incidentului din 23 iunie, RATBV a scos din circulație toate cele 60 de autovehicule de acest tip pe care le deține, în vederea realizării unor verificări tehnice amănunțite. De asemenea, societatea noastră a solicitat prezența la Brașov a reprezentanților firmei producătoare (SOR), a societății importatoare (Anadolu), precum și a reprezentanților producătorului acumulatorilor (EVC). Chiar de a doua zi după producerea incidentului, respectiv pe 24 iunie 2022 s-a constituit un aparat de lucru, format din cinci ingineri RATBV, specializați în mentenanța autobuzelor electrice și din 12 tehnicieni de la cele trei firme menționate anterior. În strategia de lucru convenită, flota de 60 autobuze electrice SOR a fost împărțită în loturi de analiză, funcție de tipul bateriilor ce echipează vehiculele: 10 autobuze de 8 metri, 8 autobuze electrice de 12 metri ce se încarcă în curent continuu, 42 de autobuze de 12 metri ce se încarcă în curent alternativ. În urma verificărilor tehnice realizate autobuzele care au primit avizul tehnic favorabil din partea SOR și EVC au fost introduse în circulație”, au precizat reprezentanții RATBV SA.

Vă reamintim că în data de 23 iunie s-a produs un incident cu un autobuz electric aflat în circulație, de la care s-a produs o degajare mare de fum din zona acumulatorilor. Șoferul a oprit imediat autovehiculul, pasagerii fiind evacuați fără a se înregistra vreo persoană care să aibă ceva de suferit. Conform verificărilor efectuate, o celulă din modulul nr. 20 a intrat în scurtcircuit, producând o creștere a temperaturii și, pe cale de consecință, o degajare de fum. Cauza ce a determinat respectiva celulă să intre în scurtcircuit este încă în evaluarea producătorului bateriilor.

Reprezentanții RATBV îi asigură pe toți clienții săi că depune toate eforturile pentru introducerea în circulație a autobuzelor electrice și că pune pe prim plan siguranța călătorilor și a angajaților.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes