Administrație
Cele 141 de adăposturi de protecţie civilă din Braşov vor fi operaţionalizate

Municipalitatea braşoveană va operaţionaliza cele peste 140 de adăposturi de protecţie civilă din oraş, care nu au fost întreţinute, unele dintre acestea nefiind reparate de la construcţia lor, în urmă cu peste 40 de ani.
Conform primarului municipiului Braşov, Allen Coliban, lucrările de reparaţii ale acestor spaţii sunt estimate la minimum 20 de milioane de lei şi ar urma să se desfăşoare în perioada imediat următoare.
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Braşov a hotărât, luni, adoptarea unei hotărâri care prevede operaţionalizarea acestor adăposturi de protecţie civilă şi organizarea de noi centre pentru primirea de refugiaţi.
„După ce SVSU Braşov a făcut, la începutul anului, verificarea spaţiilor destinate adăposturilor de protecţie civilă, vom trece la operaţionalizarea acestora, având în vedere că, până acum, nu s-au mai făcut lucrări de întreţinere a acestora, în unele cazuri de la construcţia lor. Este vorba în principal de verificarea şi repararea instalaţiilor, uşilor, etanşeizărilor, filtrelor, igienizări şi altele asemenea. Hotărârea CLSU va fi prezentată Consiliului Local, pentru a aproba rectificarea de buget şi dorim să începem aceste lucrări cât mai repede. La o primă estimare, pentru cele 141 de spaţii identificate şi care se află în patrimoniul municipiului, cu această destinaţie, sunt necesare cel puţin 20 de milioane de lei. Intenţia noastră, pentru a scurta procedurile şi a minimiza costurile, este de a încredinţa cel puţin o parte dintre aceste lucrări societăţilor de sub autoritatea Consiliului Local, ca, de exemplu, RIAL”, a declarat, marţi, primarul Allen Coliban.
Lucrările avute în vedere presupun verificarea şi refacerea branşamentelor de apă, a instalaţiilor electrice, a uşilor şi garniturilor de etanşeizare, a instalaţiilor de filtro-ventilaţie, a instalaţiilor sanitare, refacerea tencuielilor, zugrăveli, igienizări.
În prezent, sunt identificate 141 de spaţii destinate protecţiei civile în Braşov, aflate în patrimoniul municipiului, majoritatea fiind construite fie în perioada 1954-1957, fie în 1974-1980. Cel mai vechi datează din 1944.
În ce priveşte organizarea de noi centre pentru refugiaţii ucraineni, municipalitatea pune la dispoziţie spaţii în Piaţa Astra şi la sediul SVSU de pe strada Gladiolelor nr 4, totalul locurilor de cazare, pentru toate cele trei centre, (primul fiind cel de la CATTIA), fiind de 555 de persoane. Aceste centre urmează să fie dotate cu materialele necesare (saltele, perne, pilote, lenjerii de pat, servicii de catering şi de spălătorie etc)
-
Evenimentacum 2 zile
VIDEO / Un urs a intrat în parcarea unui mall din Brașov și a căzut de la etaj. Din cauza rănilor grave, autoritățile au fost nevoite să îl eutanasieze
-
Fapt diversacum 2 zile
Trenul Orient Express va ajunge din nou în România. Opreşte şi în Gara Braşov
-
Economicacum o zi
„Zilele porţilor deschise la Aeroportul Braşov”, programul complet al evenimentului
-
Economicacum o zi
Preţul apatamentelor din Braşov în scădere
-
Turismacum o zi
Surpriza de la turul Transilvaniei pe bicicletă. După ce au plecat de la Rupea, bicicliştii au mâncat un gulaș din „Sura de stepă”, rasa care apare în „Car cu boi” al lui Grigorescu
-
Utilacum 2 zile
Braşovul, sub cod galben de ploi torenţiale şi grindină
-
Evenimentacum 2 zile
Un bărbat din Nepal şi unul din Sri Lanka au dispărut fără urmă de la locul de muncă, din comuna Voila
-
Utilacum 2 zile
Schimbare pentru șoferii români! Vor plăti o nouă taxă sau nu vor mai avea acces în unele zone ale orașelor. Braşovul, pe lista municipiilor unde se va aplica
Observator
8 martie, 2022 at 10:35 pm
Nu stiu daca pot fi denumite adaposturi antiatomice…sint niste simple subsoluri,pivnite ale unor cladiri care cred ca nu ofera nici un fel de protectie in cazul unui atac nuclear ; sint simple adapostrui anti aeriene si e foarte improbabila rezistenta lor chiar si in cazul unui bombardament conventional;in plus,se pare ca unele nici nu mai exista fizic,ci sint numai pe hartie ;