Connect with us
Publicitate

Turism

Cel puţin până în 15 aprilie se va putea schia în Poiana Brașov: „Condițiile sunt excelente”

Publicat

pe

Publicitate

Dacă vremea o va permite, iubitorii sporturilor de iarnă ar mai putea schia până aproape de Paște pe pârtiile din Postăvaru, cel puțin în partea superioară a masivului, unde stratul de zăpadă este unul consistent încă, anunță Agenția de presă Rador.

În timpul zilei, temperaturile încep să fie pozitive și în Poiană, dar dacă în timpul nopții, temperatura se păstrează scăzută, ar mai putea fi produsă zăpadă artificială.

“Condițiile de pe pârtiile din Poiana Brașov sunt excelente. Stratul de zăpadă este foarte gros: avem aproximativ 40 de cm stratul de zăpadă bătută în partea inferioară și ajunge până la aproape 1 metru în partea superioară, în anumite zone – și vorbim de zăpada bătută de pe pârtie – deci grosimea acelui strat. Având în vedere acest lucru, precum și condițiile meteo în timpul nopții – avem în continuare temperaturi negative – cu siguranță se va schia în Postăvaru și în luna aprilie. În funcție și de stratul de zăpadă luăm în calcul ca acest sezon să fie prelungit chiar dincolo de 15 aprilie, cel puțin în partea superioară”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Până în prezent, de la deschiderea sezonului au fost înregistrate peste 1,8 milioane de treceri prin turnichete, doar în luna martie fiind înregistrate peste 460.000 de treceri.

Publicitate

Sezonul acesta de schi a fost primul după mulți ani care a fost deschis chiar înainte de Crăciun. În alți ani, din cauza lipsei de zăpadă, sezonul era deschis în ultima sau în penultima zi a anului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes