Connect with us
Publicitate

Administrație

Cel puţin 50 de nevăzători din Brașov vor învăţa alfabetul Braille. Proiectul este finanţat de Primărie

Publicat

pe

Finanțări de 60.000 de lei pentru nevăzătorii din municipiul Brașov. Banii vin de la Primărie iar prin acest proiect, care se derulează din iulie până în noiembrie, minimum 50 de persoane beneficiază de instruire și alfabetizare Braille. În plus, Asociația nevăzătorilor  va fi dotată cu imprimantă 3D și consumabile tactile și în relief, cu alfabet Braille.

Publicitate

Președintele Filialei Brașov a Asociației nevăzătorilor din România, Virgil Lazăr: „Spațiul unde ne desfășurăm activitatea vrem să facem mai confortabil, să-l izolăm, să fie mai economic din punct de vedere energetic. Vrem să executăm obiecte ajutătoare. De exemplu omul, de la locuință până la medicul de familie, facem etichete în Braille ca să aibă reprezentarea tactilă a traseului. Facem etichete pentru produse, recipienți pe car să montăm semne, ca omul să deosebească unde e zahărul, unde e sarea, chiar dac nu știe alfabetul Braille. Iar pentru elevi și studenți, material didactic divers.”

Proiectul urmărește și realizarea de etichete scrise în alfabet Braille care se aplică pe mobilier, pe ambalaje alimentare și nealimentare, dar și pe umerașe pentru identificarea culorilor structurii țesăturilor, transmite radiomures.ro.

În județul Brașov sunt întregistrate peste 2.200 de persoane cu diverse grade de deficiențe de vedere, din care circa 1.000 în municipiul reședință.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes