Connect with us
Publicitate

Administrație

Cel puțin 200 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, până în 2024. Este promisiunea făcută de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit la „Interviurile Digi24.ro” despre lucrările la drumurile expres și autostrăzile aflate în lucru. El a afirmat că, până la finalul anului 2024 se vor da în circulație câte 100 de kilometri pe an. De altfel, el a mers mai departe și a spus că „la anul se poate ajunge la 150” de kilometri, nu la 100”, scrie romanialibera.ro.

Mai mult, Grindeanu este de părere că la finalul anului viitor, de la Craiova la Constanța, se va putea merge direct pe drum expres plus autostradă. Acesta a adăugat că autostrada A7 se prelungește până la Siret, la granița cu Ucraina.

„Până la finalul anului 2024 trebuie să existe cel puțin 200 de kilometri de drum expres și autostradă mai ales, dați în circulație în România. Cel puțin! Asta înseamnă o medie aproximativă de 100 de kilometri pe an, inclusiv anul acesta. În 2023 se poate ajunge la această sută, cum la anul – dar de obicei eu sunt pesimist, de aia mă vedeți un pic reticent , într-o privire nici optimistă, nici pesimistă, ci moderată, la anul se poate ajunge la 150, nu la 100 de km”, a declarat ministrul Transporturilor.

Până în toamna anului viitor, Grindeanu spune că șoferii vor putea să meargă pe autostradă de la Craiova la Constanța. În plus, ar putea fi date în folosință și noi drumuri expres.

Publicitate

„Să vă spun, ca să înțeleagă oamenii ce s-ar putea întâmpla în toamna anului 2024. Ar trebui să poți să mergi, și se va merge, vă asigur acest lucru, de la Craiova la Constanța pe autostradă. Adică, tot ce înseamnă drumul expres Craiova – Pitești se finalizează, și tot ce înseamnă A0 Sud, care este autostradă, nu încurcăm cu centura Bucureștiului, trebuie să fie în circulație. Asta înseamnă că de la Craiova până la Constanța se va circula direct. De asemenea, sunt convins că se va circula pe porțiuni importante – vorbesc tot de finalul anului 2024 – din A7, din autostrada Moldovei”, a completat Sorin Grindeanu.

Una dintre autostrăzile care leagă Brașovul de Moldova ar urma să fie construită în următorii ani, iar la alte șosele de mare viteză au fost deja semnate contractele de începere a lucrărilor, a mai anunțat Grindeanu.

„A13, Brașov – Bacău este în licitație, cred că în câteva săptămâni vom avea câștigătorul și acolo. A7 este finanțată prin PNRR, pleacă de la Ploiești. Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani, Focșani – Bacău, Bacău – Pașcani. Până la Pașcani este finanțare asigurată prin PNRR. A7 în schimb, continuă în nord, până la Siret, la granița cu Ucraina. În acest moment sunt date, semnate contracte de la Pașcani la Ploiești, pe 12 din 13 loturi. Al 13-lea, probabil că în săptămânile următoare – și e mult săptămânile viitoare – îl vom închide și pe acesta. De la Pașcani la Siret, la granița cu Ucraina – unde în mod normal, în momentul în care situația le va permite vor face și ei dezvoltările de infrastructură -, anul acesta vom scoate la licitație de la Pașcani în sus. Pașcani – Suceava, pe programul operațional de Transporturi, deci iar bani europeni”, a declarat Grindeanu, pentru sursa citată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes