Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Cel mai tânăr urs de la Sanctuarul Libearty din Zărnești a fost adoptat de un mall din Brașov. Care este povestea lui Bruni

Publicat

pe

Anul acesta, de Ziua Familiei sărbătorită la nivel internațional în data de 15 mai, BAFI a vizitat Sanctuarul de urși din Zărnești să-l cunoască pe BRUNI, frățiorul lui. Pe 27 mai va reveni în sanctuar, dar de data aceasta alături de 20 de prieteni pentru a le prezenta noua lui familie. BAFI le va face cadou celor 20 de copii o vizită în sanctuar și îi va aștepta cu cadouri personalizate pentru ca această zi să devină o amintire faină de trecut în jurnalul lor.

BRUNI este în prezent cel mai mic locatar al sanctuarului AMP Libearty! A ajuns în sanctuarul din Zărnești în primăvara lui 2021, când avea doar 3 luni. Fusese găsit singur, undeva pe marginea drumului în Maramureș. Era înfometat, înconjurat de o haită de câini și foarte speriat până când a fost văzut de o familie care a decis să intervină și să-l salveze. În momentul preluării, prezenta o stare de deshidratare avansată și plângea îngrozitor de tare… în speranța că mama lui îl va auzi. Micuțul ursuleț avea răni și în zona capului. A fost tratat și supravegheat non-stop de către echipa sanctuarului. Din fericire, micuțul urs a supraviețuit. În prezent are doi ani și este cel mai jucăuș urs din sanctuar.

Acum are două prietene pe viață – Nicole și Puppa, care îi mai alungă dorul cumplit de mamă. Iar din luna mai are și un frățior. Pe BAFI. Cel mai simpatic, vesel și iubitor ursuleț albastru din România, cel puțin :). Echipa AFI Brașov l-a adoptat pe BRUNI pentru ca ambii ursuleți să descopere ce înseamnă să ai o familie. Acum, BAFI este și MAI fericit pentru că-și îndeplinește misiunea lui de ursuleț inimos care se hrănește mai mult cu fapte bune… decât cu miere. Adopția exclusivă a ursulețului din Sanctuarul Libearty înseamnă acoperirea cheltuielilor pentru hrană și îngrijire timp de un an de zile.

Asociația de protecție a animalelor Milioane de Prieteni a luat naștere în urmă cu 25 de ani la inițiativa doamnei Cristina Lapis și a soțului dânsei, Roger Lapis. Este cea mai veche asociație de profil din România care deține cele mai diversificate proiecte pentru bunăstarea și protecția animalelor. În 2022 AMP a primit pentru prima dată în România distincție din partea Casei Regale a României, distincție care se alătura altor câteva primite la nivel mondial, pentru „Cel mai etic Sanctuar din lume”, „Animal Heroes”, etc.

Publicitate

În 2005, doamna Lapiș a înființat Sanctuarul de urși AMP Libearty de la Zărnești, care este în prezent cel mai mare Sanctuar de urși bruni din lume. Sanctuarul a fost dedicat memoriei Mayei, ursoaica care a trăit o viață închisă într-o cușcă minusculă unde s-a automutilat și din nefericire a murit în brațele doamnei Lapis. În prezent adăpostește 115 urși, majoritatea dintre ei fiind aduși din condiții greu de imaginat. Din cuști minuscule unde au petrecut zeci de ani, pe barele reci ale cuștii iarna și încinse vara. Unde au fost prost hrăniți, întreținuți și limitați ca spațiu de mișcare. Mulți dintre ei au venit de la mânăstiri, din benzinării, fabrici de pâine și grădini zoo, dar și din alte țări care au solicitat ajutorul pentru a salva urși din condiții neprielnice. În ultimul an, au fost preluați și ursi din Ucraina, care erau închiși în grădini zoo expuse zonelor de bombardament.

Dacă și TU sau compania la care lucrezi doriți să le susțineți activitatea pentru bunăstarea animalelor și protecția mediului, o puteți face prin redirecționarea impozitului pe profit/ venit al companiei, prin diverse sponsorizări sau prin adopția exclusivă a unui urs care timp de 1 an va fi întreținut din donația ta, la fel cum am făcut și noi cu adopția exclusivă a lui BRUNI.

Și TU poți adopta un urs sau poți face un cadou inedit (un certificat de adopție) unei persoane dragi. Găsești detalii despre tipurile de adopții AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes