Connect with us
Publicitate

Economic

Cel mai spectaculos nod rutier din România va fi construit lângă Codlea şi va avea patru niveluri

Publicat

pe

Publicitate
Cel mai spectaculos nod rutier din țară va fi construit lângă Codlea, potrivit lui Tudor Alexandru Duțu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov. Proiectat pe patru niveluri, acesta va asigura legătura între DN 1 și două autostrăzi, deocamdată imaginare.

„Cel mai spectaculos nod rutier din țară va fi în județul Brasov. Se intitulează “Nod Codlea Nord – intersecție A3 cu A13 și DN1” și va asigura legături între aceste căi de comunicație rutieră într-un mod spectaculos pe 4 niveluri de înălțime”, a scris șeful DRDP Brașov pe pagina proprie de Facebook.

Rămâne de văzut când vor fi construite și autostrăzile din jurul Brașovului, după cum remarcă și un comentator la postarea șefului DRDP Brașov.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 24 noiembrie licitația pentru finalizare studiu de fezabilitate pentru Autostrada Brașov – Bacău (A13). Valoarea estimată a contractului este de 45 de milioane de lei, iar durata acestuia este de 28 de luni, din care 24 de luni pentru studiul de fezabilitate. Ofertele sunt așteptate până pe 16 ianuarie 2023, conform informațiilor din SEAP, transmite economica.net.

În data de 24 august 2021, CNAIR a semnat contractul pentru completare studiu de fezabilitate si proiect tehnic pentru Autostrada Brașov – Făgăraș (A3), cu ofertantul declarat câștigător asocierea Search Corporation – Protelco  – Like Consulting – Mega Muhendislik Musavirlik a.s. (Mega Engineering Consulting inc.). Termenul de finalizare a acestui contract este în 2024. Rămâne de văzut dacă acest contract va fi dus la bun sfârșit.

Publicitate

Pentru tronsonul A3 Ploiești – Brașov, este în derulare contractul cu proiectantul Consitrans. Amintim că din traseul autostrăzii prin Valea Prahovei a fost inaugurat un ciot de aproape 10 kilometri lângă Râșnov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    10 decembrie, 2022 at 8:37 pm

    Da,probabil ca peste vreo 10 ani va incepe constructia acestui spectaculos nod rutier…😂😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes