Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cel mai mare exercițiu româno-american cu blindate are loc în judeţul Braşov. 1.200 de militari și peste 400 de tancuri şi maşini de luptă

Publicat

pe

Cel mai mare exercițiu româno-american cu blindate are loc în această perioadă la baza militară Cincu din județul Brașov. Aproximativ 1.200 de militari și peste 400 de mijloace tehnice și de luptă sunt implicate în acest exercițiu.

Publicitate

Exercițiul are la bază un scenariu fictiv, prin care au fost create diverse situații, pentru ca militarii să poată exersa ducerea acțiunilor militare cu caracter defensiv și ofensiv, transmite euronews.ro.

Exercițiul asigură, totodată, cadrul necesar pentru evaluarea nivelului de instruire atinsă de structuri de poliție militară, apărare, CBRN și logistice, aparținând Diviziei 2 Infanterie „Getica”, de la Cincu.

Se desfășoară în perioada 27 octombrie – 11 noiembrie și este cel mai mare eveniment de instruire executat în acest an și implică participarea a aproximativ 1.200 de militari și peste 400 de mijloace tehnice și de luptă.

Publicitate

Pe data de 2 mai, anul acesta, Detașamentul Geniu a început lucrările de dezvoltare a unei noi baze la Cincu, astfel încât să poată găzdui între 800 și 1.000 de militari până la finalul acestui an.

Constituirea grupurilor de luptă de la Cincu se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes