Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Cel mai complex eveniment de alergare montană din România, organizat de o asociație din Făgăraș

Publicitate

Publicat

pe

Foto: Facebook / Fagaras Rocks

Cel mai complex eveniment de alergare montană din România pregătește lansarea înscrierilor, traseelor noi și intrarea în circuitul internațional al alergării montane, scrie Radio România Brașov FM.

Publicitate

În 2020, când situația generală părea potrivnică evenimentelor sportive, 352 de alergători au simțit de ce Făgărașu-i Făgăraș! Au testat gustul unic al Făgărașilor în patru curse – de la 20 la 71 km.

În 2021 povestea merge mai departe! Cu focus pe inovare, creativitate, responsabilitate, dar și eco-responsabilitate, cei de la Asociația A.C.U.M pun la cale un proiect de alergare urbană.

„Făgăraș Rocks! revine cu cele 4 curse intense, ce te duc în golul alpin și-ți oferă urcări brutale, coborâri ucigătoare, peisaje uimitoare și toate provocările posibile. Plus puncte ITRA pe măsură.

Publicitate

Berivoi Race, cursa intensă, de 20 km și 1350 m D+ (1 punct ITRA), care-ți oferă perspective vizuale asupra Țării Făgărașului, Podișului Trasilvan, Crestei Făgărașilor, Pietrei Craiului, Bucegilor, Ciucașului și Postăvarului.

Hermeneasa Race 2 vine cu traseu modificat: înlocuim 9 km de urcare pe drum forestier cu 8 km de urcare intensă, spectaculoasă, pe Muchia Babei (un traseu neumblat pe care-l omologăm ca traseu turistic). 35.6 km cu 2330 m D+ (2 puncte ITRA).

Brătila Skyrace 6 e cursa monumentală de 48.8 km cu 3480 m D+ (3 puncte ITRA) în care vizitezi 6 vârfuri de peste 2200 m altitudine, alergi pe 3 dintre muchiile nordice ale Făgărașilor (inclusiv pe cel de-al doilea traseu la a cărui omologare turistică lucrăm, cel de pe Muchia Scărișoara) și pe traseul de creastă.

Dara Ultra Skyrace 16 e cursa de 71.8 km cu 4850 m D+ (4 puncte ITRA) în care parcurgi 30 km la peste 2000 m altitudine, vizitezi 16 vârfuri de peste 2200 m, ajungi 2506 m și simți toate provocările pe care le oferă Făgărașii: te testezi pe urcările brutale și coborârile supraomenești, guști spectacolul alergării pe creastă, mirajul alergării pe muchiile nordice, ce oferă vederi la 360 de grade deasupra căldărilor legendare în care-și aveau colibele luptătorii din rezistența anticomunistă, alternezi alergarea prin stâncărie, păduri de brad sau de fag, pajiști alpine, vederi cu cele mai de sus lacuri glaciare din România.
În Dara Ultra Skyrace ai și șansa să te pregătești pentru cursa monstru pe care-o pregătim pentru 2022, similară doar cu o mână de curse din Italia, Franța, Rusia și care va pune România pe harta provocărilor majore din lumea alergării montane.

Pregătim și o cursă pentru familii/copii. În 2020 am avut cele mai complexe măsuri sanitare și continuăm să punem accent pe armonizarea cu perioada pe care-o traversăm, deci evaluăm posibilitățile legale + tehnice de a pune în fapt această cursă și revenim cu vești.

Publicitate

Bonus pentru 2021: Făgăraș Rocks! face accesibil startul în alergarea montană pentru începători, pentru membrii familiilor alergătorilor și pentru cei din comunitatea făgărășeană prin Happy Race: o cursă de doar 10 km și 300 m D+.
Pentru că traversăm o perioadă dificilă, am decis ca evenimentul din 7 august 2021 să fie fără public. De altfel, o să ținem cont și de regulile sanitare.” a explicat George Moldovan, director A.C.U.M.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes