Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cei patru bărbaţi cercetaţi pentru crima din Săcele au fost arestaţi pentru 30 de zile

Publicat

pe

Cei patru bărbați cercetați pentru crima din Săcele au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. După ce ieri cei patru inculpați au fost reţinuţi pentru 24 de ore, astăzi, o instanță a Tribunalului pentru Minori şi Familie a dispus arestarea preventivă a lor.

Publicitate

Reamintim că un bărbat în vârstă de 38 de ani a căzut victimă unei agresiuni a celor patru inculpaţi. Cei patru agresori responsabili sunt un tată și cei trei fii ai acestuia.

Victima avea un conflict mai vechi cu cei patru indivizi, care a culminat într-o tragedie. În urmă cu doar două luni, agresorii l-au atacat pe bărbat într-un mod grav, acesta fiind nevoit să fie spitalizat. Cu toate acestea, familia victimei susține că autoritățile nu au întreprins nicio măsură la momentul respectiv pentru a contracara violența în creștere.

Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, şi în consecinţă: În baza art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, cu aplicarea art. 243 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. HĂNTĂLUŞ ROMEO (senior), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a şi d Cod penal; 2. HĂNTĂLUŞ ROMEO (junior), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a şi d Cod penal; 3. HĂNTĂLUŞ IONISIM, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a şi d Cod penal; 4. HĂNTĂLUŞ TIMOTEI, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 113 alin. 2 Cod penal şi art. 77 lit. a Cod penal; pe o durată de 30 zile, începând cu data de 15 august 2023 şi până la data de 13 septembrie 2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, conform prezentei. Respinge cererea formulată de inculpaţi, prin apărători desemnaţi din oficiu, de luare a unei măsuri preventive mai uşoare. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, sumele de câte 680 de lei, reprezentând onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, rămân în sarcina statului şi se avansează Baroului Braşov din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Contestaţia nu este suspensivă de executare şi se depune la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 15 august 2023, ora 1245.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes