Connect with us
Publicitate

Sport

Cei mai buni săritori cu schiurile din lume ajung în weekend la Râşnov, la Cupa Mondială de Vară

Publicat

pe

Cei mai buni săritori cu schiurile din lume vor ajunge în România în acest weekend pentru a participa între 16-18 septembrie la Cupa Mondială de Vară – Grand Prix de Sărituri cu Schiurile, eveniment care se va desfășura la Complexul Olimpic pentru sporturi de iarnă din Râșnov, de pe Valea Cărbunării, unde intrarea spectatorilor va fi liberă.

Publicitate

Cum sporturile de iarnă au depășit de mult caracterul sezonier, pe trambulina de 97 de metri este așteptat să evolueze și dublul medaliat olimpic la Beijing 2022, Manuel Fettner, aur cu echipa Austriei și argint la individual, dar și campioana mondială en-titre cu echipa Juliane Seyfarth, din Germania, alături de mulți alți săritori de top ai lumii.

Cele 16 națiuni care își vor trimite reprezentanți în competiții sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Italia, Japonia, Kazahstan, Norvegia, Polonia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Statele Unite ale Americii și România.

Din lotul feminin al României nu va lipsi Dana Haralambie, care în urmă cu o săptămână a avut o excelentă evoluție la Kranj, unde, cu o săritură de 113 m, a stabilit recordul trambulinei! Alături de Dana, atât la individual, cât și pe echipe, vor mai evolua în cadrul Grand Prix-ului de la Râșnov și Delia Folea, Alessia Mitu-Coșca și Diana Trâmbițas.  Lotul masculin va fi alcătuit din Andrei Feldorean, Daniel Cacina și Mihnea Spulber.

Publicitate

În cele trei zile de concurs sunt programate întreceri la individual (masculin și feminin), pe echipe mixte și, în premieră, proba de Super-team, dedicată băieților.

„A devenit tradiție organizarea în România a unor etape de Cupă Mondială, atât în sezonul de iarnă, dar și de vară, aceste Grand Prix-uri în care sportivii calificați acumulează puncte în ierarhia mondială, în funcție de care se obține calificarea la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice. Ne apropiem de un deceniu de când România a intrat în grupul select de nici 20 de țări din lume care găzduiesc etape de Cupă Mondială. Ne bucură acest fapt, și de aceea vom susține în continuare derularea programului de finațare nerambursabilă pentru proiecte dedicate sportului de performanță, dar și pentru sportul pentru toți, și nu numai pentru schi și biatlon, ci și pentru alte discipline sportive, așa cum am făcut-o în ultimii ani. Sportul de masă ne va ajuta să avem brașoveni mai sănătoși, sportul de performanță ne va pregăti copiii pentru a deveni adulți responsabili, echilibrați emoțional, care vor face față mai bine provocărilor vieții, și de aceea vom susţine în continuare sportul în județul Brașov.”, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

”Recent, Comitetul Internațional Olimpic a publicat un amplu studiu în care a arătat că aproape toate bazele sportive construite pentru a găzdui evenimente olimpice au rămas în funcțiune și au contribuit la dezvoltarea zonelor. Așa s-a întâmplat și la Râșnov, după Festivalul Olimpic al Tineretului European-Brașov 2013. O disciplină care dispăruse din România din cauza lipsei infrastructurii a renăscut și, iată, în mai puțin de un deceniu, stăm alături de elita mondială și avem săritori cu schiurile români la Jocurile Olimpice. Aceste competiții vor deschide, cu siguranță, ușa României pentru organizarea într-un viitor, poate mai apropiat decât ne așteptăm, a unei ediții de iarnă a Jocurilor Olimpice pentru Tineret, și de aceea Federația Română de Schi Biatlon face toate eforturile pentru a demonstra capabilitățile României de a face față cu succes tuturor exigențelor unei competiții multisport de înalt nivel. Grand Prix-ul de la Râșnov din acest an va fi din nou o demonstrație în acest sens.”, a spus Puiu Gaspar, secretar general al FRSB

Competiția se va desfășura după următorul program:

VINERI, 16 septembrie

Publicitate
 • 10:00 – antrenament oficial feminin
 • 11:30 – calificări feminin
 • 14:30 – antrenament oficial masculin
 • 16:30 – calificări masculin

SÂMBĂTĂ, 17 septembrie

 • 10:30 – săritura de probă feminin
 • 11:30 – manșa I feminin
 • 12:20 – manșa finală feminin, urmată de Festivitatea de premiere
 • 15:00 – săritura de probă masculin
 • 16:00 – manșa I masculin
 • 17:00 – manșa finală masculin, urmată de Festivitatea de premiere

DUMINICĂ, 18 septembrie

 • 10:30 – săritura de probă echipe mixte
 • 11:45 manșa I echipe mixte
 • 13:00 – manșa finală echipe mixte, urmată de Festivitatea de premiere
 • 15:00 – săritura de probă Super Team
 • 16:00 – manșa I Super Team
 • 16:40 – manșa a II-a Super Team
 • 17:20 – manșa finală Super Team, urmată de Festivitatea de premiere
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes