Connect with us
Publicitate

Social

Cei care au construit podul de lemn deasupra curţii şcolii numărul 6 din Braşov spun că au ridicat construcţia pe propriul teren

Publicat

pe

Publicitate

Podul din lemn construit peste scările de acces al elevilor în curtea Școlii Gimnaziale nr. 6 a fost ridicat în vacanța de Paște tocmai pentru a nu afecta în vreun fel activitatea didactică.

Mai mult, construcția este făcută pe terenul locatarului, nu al școlii, iar locatarul a încheiat cu proprietarul un contract de locațiune pe 50 de ani.

Sunt precizări trimise de reprezentanții locatarilor, în urma materialului realizat în 8 mai, care semnala faptul că aproape peste noapte, după vacanța de Paște, comunitatea școlară s-a trezit cu un pod din lemn deasupra scărilor de acces în curte. Redăm mai departe punctul de vedere trimis de reprezentanții firmei.

Reprezentanții firmei susțin că „terenul la care se face referire ca fiind curtea școlii nu se află în proprietatea unității de învățământ, ci este, în fapt și în drept, parte a imobilului situat în str. Mureșenilor nr. 27, aflat în proprietatea Fundației Statusul Romano-Catolic din Transilvania. Societatea noastră a încheiat cu această fundație un contract de locațiune. În mod similar, treptele de acces către suprafața de teren sunt, de asemenea, amplasate pe imobilul deținut de societatea noastră și nu fac parte din proprietatea publică ori din proprietatea privată a Școlii Gimnaziale nr. 6. Cu toate acestea, o suprafață de 300mp din imobilul deținut de noi a fost folosită, de mai bine de trei ani, de către Școala nr. 6 Iacob Mureșianu în vederea asigurării desfășurării orelor de sport și a timpului de recreație a elevilor. Până la acest moment nu a fost încheiată o convenție în acest sens, iar Școala nr. 6 nu are niciun drept real sau personal asupra imobilului în discuție ori vreun drept de acces legal sau convențional”, susțin reprezentanții firmei, potrivit Radio România Braşov FM.

Publicitate

Care au adăugat că (…) „Am convenit la nivel de principiu ca în perspectivă să realizăm o separare între zona destinată utilizatorilor HUB 2068 și zona folosită de elevi, printr-o deviere a accesului către HUB 2068 pe o cale de acces edificată integral pe terenul imobilului Mureșenilor nr.27. În acest sens am edificat pentru moment o cale de acces cu caracter provizoriu pentru a izola suprafața de teren folosită pentru activitățile specifice ale HUB 2068 de suprafața de teren pe care o folosește școala. Menționăm că trecerea în cauză este realizată integral pe terenul imobilului Mureșenilor nr. 27. Cât privește faptul că această cale de acces a fost montată în timpul vacanței de Paște și finalizată înainte de reînceperea școlii, precizăm că momentul a fost astfel ales tocmai pentru a evita orice disconfort sau pericol pe care montarea în prezența elevilor și profesorilor le-ar fi putut genera pentru aceștia și activitățile desfășurate în timpul școlii”, au transmis reprezentanții firmei.

De asemenea, reprezentanții firmei susțin că pentru asigurarea accesului provizoriu în grădina deținută și folosită de ei a fost redeschisă o cale de acces în gardul interior care face departajarea între curte și grădină și nu este vorba despre zidul comun dintre cele două proprietăți, respectiv Mureșenilor nr. 27 și Școala 6.

Totuși, reprezentanții firmei nu au amintit deloc despre avize. Solicitați pentru un punct de vedere în data de 8 mai, reprezentanții Primăriei aminteau de faptul că nu au existat avizele necesare, iar Poliția Locală a făcut plângere penală.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes