Connect with us

Social

Cei 5 pași pentru obținerea actelor necesare pentru construirea unei case

Avatar

Publicat

pe

Ciprian Sin, Inginer constructor din Braşov, cu experienţă atât ca şef de şantier, cât şi ca inginer proiectant, implicat în peste 200 de proiecte realizate în România, Germania, Canada şi Statele Unite

Cred că tot mai multă lume se gandește în această perioadă să lase viața din apartamentul de la oraș și să se mute la casă, undeva în apropierea Brașovului. Însă de la acest vis, la realitate trebuiesc urmați câțiva pași, dupa achizitionarea terenului, cel mai important fiind obținerea autorizației de construire. Autorizația de construire este actul prin care se primește dreptul de a incepe ridicarea unei construcții, de a consolida sau de a repara una deja existentă. Aceasta se eliberează de către primarie în baza:

Publicitate

– certificatului de urbanism;

– proiectului tehnic al construcției (DTAC)

Publicitate

– avize și acorduri legate de amplasament.

Din punctul meu de vedere perioada în care trebuie sa începem demersurile pentru obținerea autorizației de construire este in toamnă, astfel încât primavara devreme când începe sezonul construcțiilor, să se poată începe efectiv construcția casei, iar până la venirea următoare a iernii, aceasta să fie finalizată.

Publicitate

1. Certificatul de urbanism (C.U.)

Acesta are un rol informativ și nu ține loc de autorizație de construire. Certificatul de urbanism ne informează care sunt principalele caracteristici ale construcției care poate fi executată pe teren și anume: procentul de ocupare a terenului, retragerile de la limitele de proprietate, înălțimea maximă care poate fi atinsă de construcție și altele.

Certificatul de urbanism se eliberează de către primăria localității în raza căreia se află terenul în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii, prin depunerea unui dosar care cuprinde:

Publicitate

– actul de proprietate;

– cerere tip;

– planuri cadastrale vizate de Oficiul de Cadastru

– copie a chitanței care atestă plata taxei de eliberare a C.U.

– plan de situație făcut de inginerul proiectant (opțional).

2. Studiul geotehnic

Scopul studiului geotehnic este acela de a determina tipul de pământ pe care urmează construirea casei, gradul său de tasare, omogenitate, capacitatea portantă a solului și distanța până la pânza freatică. Inginerul structurist va folosi acest studiu pentru a calcula cât mai optim, necesarul de materiale folosite la realizarea fundației casei, astfel rezultând uneori economii semnificative de material.

Pentru construcțiile din mediul rural, case care au nivel de înalțime maxim parter + etaj, studiul geotehnic nu este obligatoriu, însă recomand realizarea acestuia astfel încât proiectarea fundatiei și implicit a casei să fie realizată corect.

3. Proiectul tehnic al construcției

Proiectul tehnic și detaliile de execuție (PT+DDE) cuprinde o documentație scrisă și desenată, care se elaborează de către un grup de specialiști (arhitect, inginer proiectant, inginer de instalații) în baza unui contract. În acest proiect trebuie să se regăsească toate informațiile necesare unei bune execuții a construcției.

Pentru obținerea autorizației de construire se depune doar o parte din acest proiect tehnic și anume proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC). Acest proiect va cuprinde memoriul general si pe specialități, planurile de arhitectură ale tuturor nivelurilor casei, planurile celor patru fațade ale casei și planul de fundații cu detaliile de fundații.

4. Avize și acorduri pentru amplasament

Avizul reprezintă un răspuns în scris al unui operator de rețea, în care se precizează punctul său de vedere în ceea ce privește construcția care se urmărește a fi executată pe amplasamentul respectiv.

Prin certificatul de urbanism se solicită de către primărie toate avizele necesare, acestea putând fi următoarele:

Furnizori de utilități:

– alimentare cu apă,

– canalizare,

– alimentare cu energie electrică,

– alimentare cu gaze naturale,

– alimentare cu energie termică,

– telecomunicații,

– transport public,

– salubritate,

– drumuri județene,

– prevenirea și stingerea incendiilor,

– protecția mediului,

– apărare civilă,

– sănătatea populației,

Avize și acorduri emise de:

– Ministerul Transporturilor, Locuinței și Turismului,

– Ministerul Culturii și Cultelor,

– Ministerul Apărării Naționale,

– Acordul Inspectoratului de Stat în Construcții,

– Compania Națională Apele Române,

– Autoritatea Aeronautică Civilă Română,

– avizul expertului tehnic pentru cerința de calitate Af,

– avizul proiectantului inițial al clădirii sau expertiza tehnică elaborată de un expert tehnic atestat,

– acordul autentificat de un notar public al vecinilor.

5. Autorizația de construire

După ce au fost obținute toate documentele precizate anterior, acestea se pun într-un dosar și în baza lor se solicită primăriei eliberarea autorizației de construire. Termenul legal de eliberare a autorizației este de 30 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii. Aceasta are valabilitate 12 luni de zile și la cerere se poate prelungi cu încă 12 luni.

Chiar dacă am primit autorizația de construire, înainte cu cel puțin 5 zile de începerea execuției lucrărilor, trebuie să anunțăm primăria și Inspectoratul de Stat în Construcții, în caz contrar se va considera ca și dată de început a lucrărilor data de eliberare a autorizației de construire.

Urmează angajarea unui diriginte de șantier autorizat care să urmărească execuția lucrărilor astfel încât aceasta să se desfășoare doar conform proiectului.

Despre obligativitatea angajării unui diriginte de șantier și de ce trebuie să facem asta, vom vorbi într-un alt articol.

Publicitate
Spune-ți părerea

Social

„S-a modernizat DN 73”, la Râşnov. Drumul nu are trotuare, trecerile de pietoni nu sunt marcate iar şanţurile sunt neprotejate

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Problemele de trafic de pe DN 73 par să nu se mai rezolve. După ce ani de zile drumul în interiorul oraşului Râşnov a fost o ruşine, asta pentru că firma care s-a ocupat de asfaltare a lucrat foarte încet, acum când lucrările par a fi gata, de fapt pietonii au mari probleme de a merge prin zonă. 

Pentru că pietonii abia circulă pe marginea drumului, Primăria Râşnov a făcut o nouă sesizare la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov pentru a remedia situaţia.

Publicitate

Printre problemele cu care se confruntă râşnovenii sunt treceri de pietoni marcate greşit, lipsa trotuarelor care face ca oamenii să fie nevoiţi să meargă pe marginea drumului naţional sau mai rău, lucrări neterminate.

„Având în vedere situația lucrărilor de modernizare a tronsonului din DN73 care traversează orașul nostru, Primăria Râșnov a trimis o nouă adresă Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov în vederea rezolvării problemelor existente. În adresa trimisă în data de 01.03.2021 sunt specificate mai multe probleme identificate pe tronsonul respectiv, și anume:

Publicitate
  • Pe șoseaua Branului, sistemul de colectare a apelor pluviale s-a realizat în sistem deschis prin șanțuri neprotejate și podețele de acces la intrările în curți reprezintă un pericol major pentru siguranța circulației. Solicitarea autorităților locale este aceea ca sistemul de colectare al apelor pluviale să se realizeze în sistem închis, cu rigole carosabile
  • La intersecția DN 73 cu DN 1 E din orașul Râșnov, lucrările de modernizare a intersecției printr-un sens giratoriu nu au fost terminate, iar circulația în această intersecție se desfășoară cu foarte mare dificultate
  • Trecerile de pietoni de pe teritoriul administrativ al orașului Râșnov nu sunt marcate corespunzător și nu sunt semnalizate prin indicatoare rutiere, stațiile de autobuz aferente DN 73 nu sunt amenajate și marcate corespunzător
  • Trotuarele aferente DN73 nu au fost refăcute în totalitate, pietonii fiind obligați să circule pe partea carosabilă
  • Trecerea la nivel cu calea ferată nu este amenajată corespunzător formându-se coloane de mașini pe ambele sensuri de circulație
  • În urma lucrărilor de asfaltare pe DN73, căminele de vizitare, gurile de scurgere a retelelor de canalizare menajeră, pluvială și distribuție apă apă au fost astupate
  • Prin turnarea stratului de asfalt necorspunzător pe carosabil și pe trotuarul din zona Cartierului Toamnei și intrarea în stația de Carburant MOL, în perioadele ploioase, apele pluviale nu se scurg așa cum trebuie
  • În zona stației de carburant LUKOIL au fost montate capacele căminelor de canalizare la cota finală a străzii dar nu s-a mai turnat și ultimul strat de asfalt

Lista deficiențelor constatate este mult mai lungă. Toate problemele se regăsesc în adresa înaintată DRDP Brașov, prin care se solicită remedierea acestora. Adresa de față nu este singura de acest gen care a fost trimisă către cei care administrează DN73, porțiunea care tranzitează orașul nostru, ultima fiind în data de 11.12.2020.” au transmis reprezentanții Primăriei Râșnov.

Citește mai mult

Social

Incidența a ajuns la 4,16 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Gabriella

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 2,82 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a crescut din nou. Luni, 01 martie, incidența la nivelul municipiului este de 4,16, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în comuna Sânpetru, și anume 4,75 la mie.

Publicitate

Totodată, în ultimele 24 ore au fost depistate 85 noi cazuri de COVID-19 în județul Brașov dintre care 64 au fost din Municipiul Brașov.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult

Social

Avertismentul medicilor – Valul trei al pandemiei va afecta tinerii

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Toată lumea se pregătește pentru valul trei al pandemiei de coronavirus. Medicii avertizează că de această dată cei mai expuși vor fi tinerii, pentru că aceștia nu sunt încă vaccinați, scrie digi24.ro.

Radu Țincu – medic ATI la Spitalul Floreasca din București: „Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.

Publicitate

Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată.

Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Publicitate

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe.”

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>