Connect with us
Publicitate

Social

Cea mai veche ambulanță din Brașov se află la Făgăraș. A parcurs 758.000 de kilometri, în ultimii ani. Autospeciala va fi înlocuită cu o alta care are la bord „doar” 650.000 de kilometri

Publicat

pe

sursa foto: www.observatornews.ro

O ambulanță din Făgăraș deține recordul la numărul de kilometri parcurși de când se află în proprietarea Serviciului de Ambulanță Județean Brașov. Are la bord 758.000 de kilometri, ceea ce înseamnă că ar fi putut face ocolul Pâmântului de 17 ori, anunță observatornews.ro.

Publicitate

Autospeciala veche ar putea rămâne oricând în pană, din cauza stadiului avansat de degradare. Ușile și pragurile sunt ruginite, scauntele sunt tocite, iar piesele cedează rând pe rând. Cel care a condus ambulanța-epavă până ieri a fost Călin Căldăraru, un ambulanțier cu mulți ani de experiență. Spera ca odată trimis în service vehiculul, să primească o mașină mai bună. S-a ales însă cu o autospecială mai „tânără” care are „doar” 650.000 de kilometri la bord.

Grav este că două treimi din ambulanțele SAJ Brașov sunt, de fapt, niște epave care continuă să meargă în misiuni pentru salvarea pacienților din tot județul. Ambulanţa Braşov are 72 de autosanitare. Din ele, 20 nu mai pot fi reparate și sunt trase pe dreapta. Alte 25 sunt foarte vechi. Legal, pot circula pe drumurile publice, însă uzura lor este una extremă.

„Ne chinuim de pe o zi pe alta, de unde să mai găsim soluţii şi posibilităţi intervenţionale. Gândiţi-vă, dacă Doamne fereşte se anunţă un plan roşu şi noi trebuie să alertăm toate echipajele de pe judeţul Braşov”, a spus David Levente, directorul Ambulanței Brașov, pentru aceeași sursă.

Publicitate

Avocatul Poporului a cerut Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să ia măsuri.

„Noi am pornit sesizarea de la articolul 34 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii. Noi practic am considerat că această situaţie duce tocmai la nerespectarea acestor prevederi legale”, a declarat Cătălina Dinu, consilier Avocatul Poporului.

Oficial, IGSU caută bani pentru noi ambulanțe. Pe teren, însă, ambulanța cu peste 700.000 de kilometri la bord trebuie să se întoarcă în curse cât mai rapid posibil.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes