Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Cea mai scăzută temperatură din Europa s-a înregistrat în munţii Carpați, -0,6 grade celsius. La vârful Omu temperatura a fost de +0,5 grade celsius

Publicat

pe

​La vârful Omu au fost 0,5 C în această dimineață și în Transilvania a fost neobișnuit de răcoare: +3,4 C la Întorsura Buzăului, +6,4 C la Făgăraș și la Dej. În cealaltă parte a Europei au fost locuri în care minima nopții nu a scăzut sub 22 de grade în Marea Britanie și 28 de grade în Franța.

Publicitate

Așadar, cel mai frig în acestă dimineață a fost în munții Carpați: -0,6 C la Lomnica (2.600 m alt), în Slovacia (munții Tatra Înaltă) și +0,5 C la vf Omu. Temperaturi de sub 2 grade s-au înregistrat și în nordul Scandinaviei.

În România a fost neobișnuit de frig, în aproape toate localitățile din Transilvania minimele scăzând sub 10 grade, de la Miercurea Ciuc și Târgu Mureș, până la Brașov și Dej.

La Târgu Lăpuș, nu departe de Baia Mare, au fost +4,8 C, iar la Poiana Stampei, în Moldova, au fost +4,7 C. În munții Iezer au fost doar +1,2 C, iar la Bâlea Lac, +3,2 C. Răcoare a fost și la Petroșani (6,7 C), dar și în vest (8,9 C la Jimbolia). La Bechet au fost +10,6 C.

Publicitate

De zile bune este caniculă în Europa de Vest și sud-vest, iar domul de căldură se deplasează către Regatul Unit, în timp ce incendiile de pădure se întind în Franța. Duminică au fost peste +43 C în mai multe locuri din Spania, iar dimineața de luni a adus minime de 29 de grade în Spania și Grecia, 28 în Franța și 22 în Marea Britanie.

Minima nopții a fost de 26 de grade la Dubrovnik și Madrid, 28 de grade la Nisa, 24 la Marsilia, 20 la Londra și 22 de grade la Durham.

Luni prognozele indică 40-41 de grade în Marea Britanie și 41-43 C în Franța.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes