Connect with us
Publicitate

Cultural

Cea mai săracă zonă din Brașov are cele mai importante obiective turistice din zonă, de care mulți n-au auzit niciodată. Care sunt acestea

Publicitate

Publicat

pe

Comuna Racoș este situată în cea mai săracă zonă a județului Brașov. Cu toate acestea, aici se află bogății naturale nemaivăzute în alte zone ale țării. Aici puteți vizita Coloanele de bazalt, Vulcanul stins, Lacul de smarald dar și Castelul Bethlen, o realizare a oamenilor, notează Playtech.ro.

Publicitate

Cea mai săracă zonă din județul Brașov se bucură de câteva frumuseți unice. Toți trecătorii ce ajung aici rămân uimiți, într-un sens bun, de ceea ce se află aici. Comuna Racoș se află la aproximativ 60 de kilometri de Brașov, foarte aproape de orașul Rupea. Odată ajunși aici, turiștii nu regretă vizita făcută și se bucură de fiecare minut petrecut în comună.

Locuitorii comunei Racoș sunt printre cei mai săraci din județ. Localitatea lor se află la o distanță destul de mare de un oraș importat. Orașul Rupea are în jur de 5.000 de locuitori, cu tot cu satul Fișer, care ține administrativ de oraș.

Cu toate acestea, față de celelalte localități din zonă, comuna Racoș are o economie importantă, mai ales în urmă carierei de bazalt ce se află aici. La Racoș se extrage bazalt, iar veniturile obținute de aici sunt foarte importante pentru localitate. Mai mult, cariera din zonă reprezintă și o atracție turistică.

Publicitate

Obiective turistice din zonă
La numai un kilometru de marginea satului, ajungem foarte ușor la Coloanele de Bazalt de la Racoș. Acestea sunt situate într-o rezervație naturală de peste un hectar și sunt extrem de spectaculoase. Odată ajunși aici, turiștii au o imagine inedită, o imagine ce nu se mai regăsește nicăieri în România.

La doar câteva sute de metri distanță, tot ca urmare a prezenței bazaltului în zonă, putem vizita Lacul de Smarald. Orice vizitator este impresionat de culoarea apei ce este dată de roca din zonă. Mai mult, apa este extrem de limpede, cu toate că unii localnici mai vin aici la pescuit. Scăldatul aici este interzis, localnicii se tem să se aventureze în apele lacului.

Tot în apropierea lacului, avem și vulcanul stins. El este, de fapt, un vârf de munte ce pare mai degrabă un deal. În fiecare an, în ventra vulcanică, se ține un concert de muzică clasică. Organizatorii sunt cei din Asociația Carpaterra. Tot ei sunt cei care promovează frumusețile naturale ale zonei.

Tot în comuna Racoș, pasionații de istorie și natură pot sta peste noapte în locul în care romanii vămuiau ambarcațiunile care treceau pe Olt. În zonă este amenajată o zonă unde se poate campa. Mai mult, pentru pasionații de mișcare în aer liber există o tiroliană ce trece dintr-o parte în alta a apei. Zona este foarte liniștită și de o frumusețe rară. Oricine este în căutare de asemenea experiențe, se va bucura de câteva zile de neuitat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes