Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Cea mai mare descoperire din timpul pandemiei: reduce riscul de deces cu până la o treime la pacienții ventilați

Publicat

pe

Jurnaliştii de la BBC au lansat în cursul acestei zile informaţia potrivit căreia „un medicament ieftin și disponibil pe scară largă, numit dexametazonă, poate ajuta la salvarea vieții pacienților grav bolnavi de coronavirus”. Experții Universității din Oxford spun că tratamentul cu steroizi în doze mici reprezintă un progres major în lupta împotriva virusului mortal.

Acesta a redus riscul de deces cu o treime pentru pacienții aflați sub tratament cu ventilare asistată, iar pentru cei aflaţi sub tratament cu oxigen a redus riscul morţii cu o cincime.

„Medicamentul face parte din cel mai mare proces desfăşurat în întreaga lume care testează tratamentele existente pentru a vedea dacă acestea funcționează și pentru noul coronavirus. Cercetătorii estimează că, dacă medicamentul ar fi fost folosit în Marea Britanie de la începutul pandemiei de Covid-19, s-ar fi putut salva până la 5.000 de vieți. Deoarece este ieftin, ar putea fi de asemenea un beneficiu uriaș în țările sărace care se luptă cu un număr mare de pacienți cu Covid-19”, mai spun jurnaliştii englezi.

Salvator de vieti

Publicitate

19 din 20 de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus se însănătoșesc fără a merge la spital, conform britanicilor. Dintre cei care sunt internați la spital, majoritatea se vindecă fără complicații, însă anumite cazuri pot avea nevoie de oxigen sau ventilație mecanică. Aceștia din urmă sunt pacienții cu risc ridicat pentru care dexametazona pare să ajute.

Medicamentul este deja folosit pentru a reduce inflamația într-o serie de alte afecțiuni și se pare că ajută la stoparea deteriorării organismului în urma unor reacții exagerate ale sistemului imunitar care încearcă să lupte contra coronavirusului.

Bursa din Statele Unite a crescut cu 800 puncte pe fondul acestei știri.

Comunicatul oficial al Universității din Oxford aici (în limba engleză).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes