Connect with us
Publicitate

Administrație

Cea mai mare conferință despre tendințele viitorului și sustenabilitate din România va avea loc la Braşov

Publicat

pe

Social Innovation Solutions aduce la Brașov cea mai mare conferință despre tendințele viitorului și sustenabilitate din România. Conferința Future Summit 2023 se extinde anul acesta în opt orașe din țară și străinătate: Brașov, Timișoara, Constanța, București, Iași, Atena, Sofia, și Belgrad.

Future Summit Brașov va avea loc pe 30 martie la Sala Patria – Filarmonica Brașov.  Evenimentul își propune să identifice scenarii de viitor pentru orașul Brașov din punctul de vedere al sustenabilității și al progreselor tehnologice aducând împreună membri ai comunității locale, inclusiv tineri lideri, aleși locali și funcționari publici, antreprenori, investitori și persoane din domeniul artei.

Aflat la a opta ediție, evenimentul a devenit, din 2017 până în prezent, unul dintre principalele puncte de întâlnire pentru vizionarii și futuriștii din Europa Centrală și de Est. Pe 30 martie, la Brașov, Future Summit va avea două componente: în prima  parte a zilei, o conferință pe teme de viitor, sustenabilitate și tehnologie, iar în a doua parte a zilei, un grup de lucru moderat în metodologie city foresight. În cadrul acesteia, experți locali și internaționali, antreprenori și reprezentanți ai orașului vor colabora pentru a identifica principalele provocări și oportunități, dar și soluții curente posibile la provocările pe care le pot aduce următorii ani. Accesul la grupul de lucru se face doar pe bază de invitație și confirmare de la organizator. Persoanele interesate pot solicita invitația la adresa de mail [email protected].

Conferința va avea loc între orele 10.00 și 12.30. Înscrierea se face la acest link, iar accesul la eveniment este gratuit. Agenda conferinței Future Summit Brașov poate fi găsită mai jos:

Publicitate
  • 09.30 – 10.00 Welcome coffee
  • 10.00 – 10.10: Intro (Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions)
  • 10.10 – 10.35: Viitorul competențelor în economia net zero (Suzana Carp, European Climate Policy Specialist, Cleantech for Europe)
  • 10.35 – 11.00: Inteligența artificială și noile tehnologii în viețile noastre de zi cu zi (Dragoș Bratu, Senior Software Embedded Developer Engineer, Miele)
  • 11.00 – 11.25: Financing a European Green Future (Lara Tassan Zanin, Șefa Reprezentanței Grupului Băncii Europene de Investiții în România); ENG
  • 11.25 – 12.10: Panel – Brașov, oraș sustenabil și pregătit de viitor (Flavia Boghiu, Viceprimar – Municipiul Brașov | Felicia Akkaya, Founder, Junior School | Aurelia Florea, Organizational Development & Human Resources Director, Miele | Ioana Vasoti, Coordonator, EUROPE DIRECT Râșnov)
  • 12.10 – 12.25: Sesiune de co-creare despre viitor cu participanții
  • 12.25 – 12.30: Încheiere (Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions)

Lara Tassan Zanin, Șefa Reprezentanței Grupului Băncii Europene de Investiții în România, este unul dintre speakerii prezenți la Future Summit Brașov și va vorbi despre strategii de finanțare către un viitor mai verde și mai sustenabil pentru Europa. Lara Tassan Zanin coordonează cel mai mare birou al Grupului European Investment Bank, în cadrul căruia peste 40 de  experți EIB asistă guvernul român în planificarea tehnică și implementarea proiectelor finanțate de UE.

Evenimentul principal va avea loc în București, în data de 18 mai și va aduce pe aceeași scenă speakeri internaționali, inventatori, inovatori sociali și experți în viitor, trenduri și sustenabilitate. Printre temele Future Summit 2023 se numără Impactul Inteligenței Artificiale, Sustenabilitate și finanțări sustenabile, Automatizare și transformări 5G/6G, Inovație în domeniul sănătății, Climă și economie verde, Educație și competențe, Viitorul orașelor. Aproximativ 200 de participanți vor asista la această sesiune.

„Pentru a găsi răspunsuri și soluții la provocările viitorului este necesar mai întâi ca orașele să identifice posibilele viitoare scenarii care pot influența major viața comunității. Ca prim pas, ediția Future Summit de la Brașov își propune să fie un prilej prin care lideri din comunitatea locală, cu experiențe variate și perspective diverse, să fie aduși împreună în exerciții de foresight pentru a identifica soluții curente la provocările următorilor ani și oportunități de dezvoltare până în anul 2040.

Seria de conferințe Future Summit din 2023 din București, Iașii, Constanța, Timișoara și Brașov oferă astfel oportunități pentru scenarii de dezvoltare sustenabilă a orașelor și modurile de colaborare dintre ele.”, a declarat Ciprian Stănescu, președinte al Social Innovation Solutions.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes