Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Cea mai bună schioare din România, legitimată la Corona Brașov, lăsată de Federaţia de Schi Bialtlon în afara lotului pentru mondialele de la Cortina d’Ampezzo

Publicat

pe

Ania Caill, cea mai bună schioare din România, nu a fost inclusă în lotul național care va participa la Campionatul Mondial de la Cortina d’Ampezzo din 9-21 februarie 2021. Deși este cel mai bine cotat sportiv din țară în clasamentul FIS: locul 84 la DH (coborâre) și 142 la super-G (aprox. 105 în noua lisa din 20 ianuarie), tânăra legitimată la CSM Corona Brașov nu a apare pe listele Federației Române de Schi Bialtlon. Luni, 18 ianuarie, este ultima zi de înscrieri, iar echipa Aniei face toate eforturile pentru a o include în lot.

Publicitate

Prin comparație, locul cel mai bun al sportivelor incluse în lotul național pentru Campionatul Mondial este 1.729, respectiv 2.050. Managerul sportiv al Aniei Caill, alături de cei de la clubul CSM Corona Brașov, au înaintat și o adresă către Ministerul Tineretului și Sportului. Ei speră să primească un răspuns pozitiv și să reușească să facă înscrierea la campionat pe ultima sută de metri.

„Ania Caill a fost înscrisă în înscrierea preliminară cerută în noiembrie. În mod surprinzător am văzut, la finalul lunii decembrie, că nu mai apare pe listă. Am cerut lămuriri prin antrenorul federal Alexandru Barbu care a confirmat că sportiva nu este în lot, dar că nu știe care sunt motivele.

Acum, încercăm să facem tot ce se poate pentru ca cea mai bună sportivă din țară să își reprezinte țara la Campionatul Mondial de la Cortina d’Ampezzo, deplasare pe care o va face oricum din fonduri proprii.

Publicitate

Noi schiem pentru evenimentele mari, campionate și olimpiadă. Iar dacă sportivul cu cele mai bune rezultate la un anumit sport nu poate să ajungă la competițiile importante, atunci avem o problemă mare și va trebui să luăm măsuri importante.”, Ioan Achiriloaie, coordonator și manager sportiv.

Ania Caill este singurul sportiv român care a participat la competiții de schi alpin sezonul acesta: până acum, 5 competiții diferite, însumând 13 starturi. Sâmbătă, la Cras Montana, Ania s-a clasat pe locul 25 la etapa de coborâre care contează pentru Cupa Europei.

Sportiva a avut un ultim sezon de excepție în Cupa Europei la Schi Alpin, ocupând locul 9 în clasamentul general al competiției, la Coborâre. La începutul lunii februarie, la Pila Vale d’Aosta, s-a clasat pe locul 2 la Pila Vale d’Aosta, stabilind astfel cel mai bun rezultat la schi alpin al României din ultimii 30 de ani. A urmat un loc 7 la cursa de coborâre de la Crans Montana din Elveţia, scrie ski-outdoor.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes