Connect with us
Publicitate

Util

Ce vitamine merită să luați pe tot parcursul anului?

Publicat

pe

Publicitate

Atât vitaminele, cât și mineralele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului uman. Cu toate acestea, merită să găsim „media de aur” în toate acestea, deoarece excesele de nutrienți pot fi la fel de dăunătoare ca și deficiențele. Prin urmare, baza absolută înainte de a începe suplimentarea, ar trebui să fie cercetarea și sfatul medicului, chiar dacă este vorba „doar” de vitamine.

Se pare că excesele acestora pot avea și un efect dăunător asupra organismului uman. Cu toate acestea, există anumiți compuși pe care medicii recomandă să îi luați pe tot parcursul anului și să verificați starea unei anumite vitamine doar la câteva luni. Merită să ne uităm mai atent la aceste vitamine, dar mai întâi merită să ne amintim care este sursa lor principală.

Dieta este baza pentru furnizarea de nutrienți organismului

Cel mai sigur mod de a depăși deficiențele tuturor nutrienților necesari pentru o bună funcționare este întotdeauna o dietă bine echilibrată. Oricare ar fi situația, este întotdeauna o idee bună să consultați un nutriționist și să dezvoltați un plan nutrițional pentru a corecta deficiențele, printre altele, în vitamine. De ce este acest lucru atât de important? Nivelurile de necesitate pentru anumite substanțe din corpul uman depind de multe variabile diferite, cum ar fi:

  • gradul de activitate fizică
  • starea actuală de sănătate,
  • boli cronice,
  • vârstă.

Acestea sunt doar exemple care arată că merită întotdeauna să consultați un medic sau un dietetician înainte de a începe să luați suplimente, de exemplu, cu o anumită vitamină. Doar atunci când un plan alimentar nu poate satisface necesarul de anumiți nutrienți, medicii și nutriționiștii decid să prescrie pacienților suplimente alimentare specifice, ținând cont de toate variabilele unei anumite situații.

Vitaminele care trebuie luate cel mai des pe parcursul anului

Este dificil de identificat un set universal de vitamine pe care fiecare persoană ar trebui să le ia pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, putem fi tentați să identificăm acele vitamine care sunt frecvent suplimentate. Despre ce vitamine este vorba?

Publicitate

Vitamina D – așa-numita regină a deficiențelor. Se crede că marea majoritate a populației are probleme cu nivelurile de vitamina D în organism, iar aceasta este responsabilă pentru multe procese importante. Acest lucru se datorează faptului că principala sa sursă este lumina soarelui și, chiar și atunci când sunt posibile condițiile pentru producerea sa adecvată, cea mai mare parte a timpului este petrecută în interior. Acest lucru face ca suplimentarea adecvată a acestuia să fie pur și simplu esențială.

Vitamina C – acționează asupra imunității organismului, este esențială în multe procese, inclusiv în formarea colagenului, influențează starea dinților și a gingiilor etc. Este una dintre cele mai frecvent administrate vitamine. Este una dintre cele mai frecvent administrate vitamine, dar trebuie să fim atenți la suplimentarea ei. Excesul său (mai mult de 1 g. pe zi, în medie) afectează semnificativ reacția acidă a urinei și favorizează astfel formarea de pietre la rinichi.

Vitaminele B – grupul vitaminelor B este cel mai numeros dintre cele hidrosolubile. Interesant este că organismul uman nu este adaptat să stocheze excesul lor, așa că este foarte important ca acestea să fie luate zilnic pe tot parcursul anului. Merită să ne amintim, totuși, că acestea sunt prezente în alimente, deci nici ele nu pot fi furnizate în mod nejustificat.

(P)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes