Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ce spune proprietarul casei din Braşov, construită pe un bloc, care a făcut înconjurul internetului: „Nu am gaz, se încălzește electric. Priveliștea e foarte frumoasă”

Publicat

pe

Publicitate

O casă din Braşov face înconjurul internetului. Nu pentru un aspect modern, nici pentru grandoarea sa. Construcţia a fost ridicată pe un bloc, în apropiere de Tâmpa şi proprietarul se bucură de o priveliște unică. Culmea, casa are autorizație de construcție, e drept obținută în anii 90, atunci când nu prea existau legi.

Casa pe bloc se găsește într-unul dintre cele mai frumoase cartiere din Braşov, foarte aproape de Tâmpa şi sub Dealul Melcilor. Proprietarii de acum nu sunt şi cei care au construit o, ei doar au cumpărat-o de a gata.

„Actele sunt în regulă, e cumpărată cu bani. Nu am gaz și se încălzește electric, e foarte scumpă iarna. Vreo 3.000 de lei. Atunci ba stăm aici, ba ne mai mutăm la țară. Frig iarna, foarte scump, în rest e fain. Priveliștea e foarte frumoasă.”, spune proprietarul casei, potrivit observatornews.ro.

Casa are două camere și o terasă pe o suprafață totală de 20 de metri pătrați.

Publicitate

Casa a fost construită lângă încăperea tehnică a blocului cu opt etaje. Are o suprafaţa totală de 62 de metri pătraţi şi este racordată la apă şi lumină. Accesul se face prin scara de bloc, cu liftul până la ultimul etaj, iar apoi pe o scară metalică.

Pentru proprietar este foarte bine că are şi acea privelişte, să vadă oraşul de undeva de sus, dar pentru ceilalţi cetăţeni… toţi îşi pun întrebarea: „Cum a fost posibil?“ Şi eu când am văzut imaginile m-au surprins.”, spune Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov.

Casa a fost finalizată în anul 2000

Casa a primit autorizaţie de construire la sfârşitul anilor ’90 şi a fost finalizată în martie 2000. Construcţia inedită a avut loc pe timpul mandatului lui Ion Ghişe, fost politician PNL care a condus Primăria Braşov între 1996 şi 2004.

O astfel de construcție nu ar mai fi posibilă în zilele noastre, dau asigurări autorităţie.

Mansardarea unui bloc se poate face, dar înseamnă toată suprafaţa blocului, nu doar o suprafaţă de 40-50 de metri pătraţi.”, a mai spus Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov.

Actualul proprietarul a cumpărat casa în 2013 şi îşi doreşte să mai aducă modificări construcţiei dar deocamdată nu ştie dacă legea o să-i permită acest lucru.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    28 martie, 2024 at 10:17 am

    Aprobarile ca aprobarile, Cartea funciara ie ca cartea funciara…
    Da pompierii ie pregatiti ?? Ca daca iegzista incalzire ielectrica unde ie prevevederile ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes