Connect with us
Publicitate

Social

Ce spun specialiştii despre incidentul cu biciclistul „fugărit” pe drumul de Poiana Braşov: „Este puțin probabil să vorbim despre lup”

Publicat

pe

Publicitate

Au apărut primele reacții după incidentul de pe drumul de Poiana Braşov, cu biciclistul care este urmărit de un animal.  Imaginile au fost filmate dintr-o mașină aflată în spatele biciclistului. Potrivit specialiștilor, este puțin probabil ca animalul să fi fost lup.

Cei din mașină încearcă să îl avertizeze pe biciclist de pericol. Se vede cum animalul aleargă prin pădure, ajunge și pe șosea, în spatele biciclistului, după care se retrage, speriat, înapoi în pădure. Biciclistul a fost dus cu mașina până în Brașov.

Pe rețelele sociale au apărut foarte multe comentarii. Oamenii spun că nu ar fi vorba de un lup, ci de un câine ciobănesc cehoslovac, care seamănă extrem de mult cu animalul sălbatic.

„Este puțin probabil să vorbim despre lup, mai ales că acest exemplar dă dovadă de frică atunci când este claxonat și probabil din cauza traficului el este extrem de derutat, speriat și la modul în care aleargă cu coada lăsată destul de jos indică faptul că vorbim despre un animal extrem de speriat.

Publicitate

Lupul nu se apropie de oameni, îi evită. Inclusiv după aspect tindem să credem că este vorba de un câine, nu despre un lup.

La modul cum arată acest animal, are și limba scoasă destul de mult. Se pare că fusese fugărit și de participanții din trafic. Mi-e greu să cred că ar fi putut reprezenta o amenințare reală la adresa omului. Când ești pe bicicletă te poți speria și atunci chiar și un câine s-ar putea să-ți provoace răni însă nu cred că s-ar fi ajuns în acel punct.

Putem să stăm liniștiți atât timp cât vorbim de lup.

Dacă vorbim despre câini, provoacă mai multe răni și decese decât lupii.

Din anul 2000 până în zilele noastre nu a fost niciun incident fatal provocat de lup în Europa. Au fost cel puțin două cazuri la nivel global și acelea în cu totul alte contexte.

Cei care vor să meargă cu bicicleta în continuare în acea zonă pot sta liniștiți atâta timp cât își iau anumite măsuri minime de siguranță. N-ar fi recomandat să meargă singuri iar în al doilea rând există și acele spray-uri chiar și împotriva urșilor, lupilor, care ar putea fi folosite în astfel de condiții”, a spus Cristian Remus Pap, expert în carnivore mari de la WWF, potrivit Digi 24.

VIDEO / Clipe de groază pe drumul spre Poiana Brașov. Un lup imens a alergat în spatele unui biciclist aflat în viteză, în coborâre

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes