Connect with us
Publicitate

Administrație

Ce spun localnicii şi turiştii despre iluminarea Drumului Vechi spre Poiana Braşov: „Seara nu prea este indicat să te plimbi. Mai apar urşii”

Publicat

pe

Publicitate

Un drum pentru plimbare la pas, spre Poiana Braşov, cu sistem modern de iluminat. Acesta este proiectul care a stârnit controverse printre turiştii şi localnicii din Brașov. Inutil, spun unii, în timp ce alţii apreciază faptul că se vor putea plimba şi noaptea, la pas, spre cunoscuta staţiune montană. 

Drumul Vechi este una din cele mai iubite rute de promenadă, pentru turiștii care apreciază natura și își doresc să facă o plimbare la pas, într-o zonă cu aer curat și ușor accesibilă. Cei mai mulți fac acest lucru pe timpul zilei.

Drumul Vechi are o lungime de aproximativ cinci kilometri, între Brașov și staţiunea Poiana Brașov. Jumătate din această distanță este traseul propus pentru acest program de iluminat.

Autoritățile locale vor să monteze 62 de stâlpi, de câte patru metri înălțime, pe distanța de doi kilometri și jumătate. Stâlpii trebuie să aibă sisteme de iluminat LED, potrivite pentru mediu și sisteme de protejare a faunei. Valoarea totală a proiectului este de aproape 1,6 milioane de lei și ar putea fi acoperită din bugetul local, transmite observatornews.ro.

Turist: „Mi se pare, din punctul meu de vedere, că e inutil. Pentru că seara bănuiesc că tot nu e circulație, una la mână, şi a doua, deranjează toate animalele şi toate păsările care sunt acolo, plus toate costurile care le implică, adică nu numai de depunere în funcţiune, dar şi de mentenanţă.”

Publicitate

Localnică: „Seara nu prea este indicat să te plimbi. Mai apar urşii.”

Turist: „Este o idee foarte bună. Pentru că deschide accesul în timpul nopţii turiştilor, publicului.”

Iluminarea Drumului Vechi ar urma să fie funcțională în șase luni. Două luni din acest timp este termenul de proiectare.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: „Am finalizat studiul de fezabilitate pentru introducerea sistemului de iluminat public pe drumul spre Poiana Braşov. Este unul dintre cele mai utilizate trasee de către braşoveni şi de către turişti.”

Drumul Vechi a fost, inițial, rută de acces auto spre Poiana Brașov. A devenit însă principalul traseu de promenadă din zonă, după ce, în 1964, a fost deschisă actuala cale rutieră a stațiunii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    30 aprilie, 2024 at 9:51 am

    pai sa se puie la fiecare suta de metri o pusca sa poa sa se apere turistii care se plimba noaptea sau seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes