Connect with us
Publicitate

Social

Ce se va întâmpla de Crăciun? Nelu Tătaru: ‘Gândiți-vă că nu suntem numai noi’

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că situația epidemiologică în care România se va afla de Crăciun depinde de cât de mult sunt respectate acum regulile de protecție sanitară contra COVID-19.

Publicitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că nu se poate ajuge peste noapte la un platou al numărului zilnic de cazuri noi de COVID-19 și că este necesară o perioadă destul de lungă pentru a se intra pe un trend descendent. 

„Eu nu știu ce va fi de Crăciun. Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun. Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. (…) În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a spus Nelu Tătaru, la B1TV. 

Ministrul a spus că nu doar România este în această situație, ci și întreaga Eduropă. 

Publicitate

„Gândiți-vă că nu suntem numai noi. Toate țările își închid granițele, sunt 25 de țări din Europa înaintea noastră, membre ale Comunității europene sau nu care, când vin la noi, intră în carantină și țările care sunt sub noi ne impun nouă carantina. Condițiile sunt foarte clare: respectăm niște reguli 28 de zile – vom ajunge la un platou, le mai respectăm încă 28 de zile – vom începe să scădem. Dacă nu le respectăm nu vom face decât ca noi, ca sistem medical, să luptăm întinși la maximum și autoritățile locale să îi caute pe cei care nu respectă. Cred că ar trebui să ajungem toți la un numitor comun – respectarea unor reguli, un tratament de calitate, în condiții de presiune scăzută”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes