Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ce melodii ajută la ameliorarea problemelor de tranzit intestinal? Răspunsul îl oferă o companie românească ce produce hârtie igienică

Publicat

pe

V-ați gândit vreodată că muzica ar putea ajuta la ameliorarea problemelor de tranzit intestinal? Acolo unde medicamentele nu își fac efectul, specialiștii vin cu o altă soluție: muzico-terapia. O companie care produce hârtie igienică în România a lansat un cont de Spotify cu 11 melodii de relaxare dedicate special celor care au probleme cu tranzitul intestinal.

Piesele, care pot fi ascultate AICI, au și denumiri specifice necesităților fiziologice. Printre melodii regăsim titluri precum „Let if flow” (Las-o să curgă), „Falling” (Cădere), „Deep brown noise” (Zgomot maro adânc) sau „Paper” (Hârtie).

Conform reprezentanților companiei „muzica regăsită în playlist nu este aleasă întâmplător. Acesta a fost gândit împreună cu Alexandru Popa, Medic Specialist Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice. Mai mult, muzica are efecte terapeutice pentru multe alte afecțiuni fizice sau psihice”.

Principala cauză a acestor probleme intestinale ar fi stresul, spun cei care au realizat playlist-ul. Ei mai spun că muzico-terapia ajută la ameliorarea sindromului de colon iritabil.

Publicitate

„Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a reprezentat o metodă de relaxare și destindere pentru oameni. Prin efectul său de ameliorare a anxietății și de reducere a stresului, aceasta poate ajuta la diminuarea simptomelor sindromului de colon iritabil, printre care și constipația. Între sistemul nervos și cel digestiv există o legătură foarte strânsă, prin intermediul axei intestin-creier. Aceasta constă într-o comunicare bidirecțională care leagă centrii emoționali și cognitivi cerebrali cu activitatea intestinală. Chiar dacă nu este un tratament în sine, muzicoterapia ajută și are beneficii în ameliorarea sindromului de colon iritabil și în eficientizarea tranzitului intestinal”, menționează Alexandru Popa Medic Specialist Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice.

Reprezentanții acestei firme își doresc să devină furnizor oficial al coloanei sonore din toaletele clădirilor de birouri din București, dar și din alte orașe ale țării.

Compania care a lansat acest proiect este un brand 100% românesc cu tradiție în campanii de comunicare „altfel”. Anul trecut a lansat, tot în premieră, hârtia igienică cu aromă autohtonă de cocean. Campania a avut un succes răsunător, stocurile fiind epuizate imediat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes