Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ce mai aruncă braşovenii în canalizare: varză murată moloz, mobilă sau schiuri

Publicat

pe

Şerveţelele umede rămân un blestem pentru reţelele de canalizare, dar în reţea a ajuns şi varză murată sau moloz

Publicitate

În ciuda campaniilor de conştientizare şi informare, braşovenii continuă să confunde toaletele cu ghenele de gunoi, iar acest comportament nu face decât să creeze disconfort locatarilor, pentru că, în unele cazuri, ţevile de canalizare se înfundă. Cea mai mare problemă, a declarat joi, 14 decembrie, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Braşov, Alina Bălătescu, o constituie şerveţelele umede, care nu sunt biodegradabile. Dar, a continuat ea, în reţeaua de canalizare a Braşovului şi la Staţia de epurare a apelor uzate de la Stupini au fost au fost descoperite şi multe alte lucruri care a căror loc era la ghena de gunoi, transmite bzb.ro.

Astfel, potrivit declaraţiei reprezentantei Companiei Apa Braşov, braşovenii au aruncat la toalete, printre altele, varză murată, dar şi diverse deşeuri rezultate din lucrările de construcţie. De asemenea, în reţelele de canalizare au ajuns şi obiecte de dimensiuni mai mari, printre care piese de mobilier sau schiuri.

„Pentru a-i determina pe oameni, am organizat în ultimii ani o serie de campanii de informare şi conştientizare. În timp, cantitatea de deşeuri ajunsă în reţeaua de canalizare a mai scăzut, însă nu la nivelul aşteptat de noi”, a declarat Alina Bălătescu.

Publicitate

Conform cifrelor prezentate de purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Braşov, în anul 2019, la staţia de epurare de la Stupini a ajuns cantitate de 694,90 mc de deşeuri, iar în anul 2020 cantitatea a fost de 800,45 mc. În anul 2021, „recolta” a fost de 493,93 mc, în anul 2020 de 647,71 mc, iar pentru acest an este estimată o cantitate totală de 550,24 mc de deşeuri, cu 26,5% mai mică decât cea din anul 2019.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes