Connect with us
Publicitate

Turism

Ce activităţi pot face turiştii care ajung la munte, la început de primăvară, în staţiunile din jurul Braşovului

Publicat

pe

Turiștii care ajung în perioada următoare în stațiunile din județ, au la dispoziție o sumedenie de activități pe care le pot face fie în aer liber, fie la pensiuni sau hoteluri.

Publicitate

În zona Bran – Moieciu, turiștii sunt întâmpinați în primul rând cu bucate tradiționale din care nu lipsesc brânza în coajă de brad, pastrama de oaie sau berbecuțul la proțap. După mesele îmbelșugate, administratorii pensiunilor le recomandă turiștilor plimbările în aer liber, vizitarea mănăstirilor din satele din zonă sau plimbările cu trăsura pe poteci de munte, transmite Radio România Braşov FM.

Pe lângă Castelul Bran, Schitul Balaban, Vama Medievală Bran sau Peștera Liliecielor, merită și vizitate.

„De la plimbările în aer liber plimbări cu căruța până la petrecerea după cină în jurul unui foc de tabără cu povești și dansuri populare ale ansamblurilor populare din zonă”, a spus Proprietarul unei pensiuni, Laurențiu Drăgan.

Publicitate

Vama Buzăului este o altă zonă care în ultimii ani a devenit tot mai căutată de turiști. Și aici, proprietarii de pensiuni oferă sejururi dedicate în special famiilor cu copii.

„Avem multe preparate tradiționale, avem o echipă de bucătărese din zonă care gătesc cu pasiune multe specialități din zonă, cu ingrediente curate, foarte multe de la producător local certificat. Vom merge în excursie la Rezervația Valea Zimbrilor din Vama Buzăului, unde oaspeții se pot plimba cu trăsura trasă de ponei și totodată vom vizita cascadele Urlătoarele din Vama Buzăului și Festungurile, unde oaspeții se vor bucura de o priveliște foarte frumoasă. Și pentru copiii organizăm special un concurs în căutarea ouălor ascunse de iepuraș, un concurs cu premii. Facem ateliere de creație, pictăm, facem plastilină de casă, facem pictură pe apă, ateliere de bricolaj, preparăm biscuiți de casă sau alte rețete”, a spus proprietara unei pensiuni din Vama Buzăului, Enisa Burtan.

Turiștii care aleg Poiana Brașov au la dispoziție toate facilitățile oferite de unitățile de cazare, spa, piscină sau activități indoor. În aer liber, pe lângă plimbările prin stațiune, închirierea de atv-uri poate fi o alternativă de distracție. Prețul pentru închiriere este de 200 de lei pentru o oră, preț în care este inclus și carburantul.

Și tot în stațiune, dar în Poiana Mică, atât cei mari, cât și cei mici, pot face plimbări cu calul sau poneiul, la prețuri ce variază între 30 și 100 de lei, iar la Centrul de agrement de la baza pârtiei Bradu, turiștii au la dispoziție activități precum bowling, biliard, escaladă, minigolf, tenis de masă și jocuri electronice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes