Connect with us
Publicitate

Turism

Cazurile de infectări cu Covid-19 au explodat în Grecia. Pe ce insulă recomandă autoritățile purtarea măștii de protecție

Publicat

pe

Mii de români au luat calea Greciei în această vară, dar odată cu aglomerația de turiști din stațiunile elene arhicunoscute au apărut și cazurile de infectare cu Covid-19. Una dintre destinațiile preferate de români se confruntă cu un val uriaș de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2. În insula Thassos incidența a crescut foarte mult în ultimele săptămâni, iar din această cauză autoritățile recomandă turiștilor să poarte masca de protecție.

Publicitate

Ritmul de răspândire a virusului este alert, mai ales că toate restricțiile din Grecia au fost ridicate, iar acum cei care se îmbolnăvesc nu mai sunt obligați să se izoleze. În ultima lună, autoritățile elene au raportat peste 300.000 de cazuri de coronavirus, iar astfel Grecia este a patra țară din Europa la creșterea numărului de îmbolnăviri, după San Marino, Franța și Cipru.

Potrivit stirileprotv.ro, aproximativ 90% dintre locurile de cazare din insula Thassos sunt ocupate, iar majoritatea turiștilor sunt români. Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile recomandă purtarea măștii în zonele aglomerate.

„Din cauza unui focar mare de incidente COVID-19 pe insulă, deși nu este obligatoriu, se recomandă purtarea măștii în toate locurile aglomerate. Să fim atenți pentru că virusul este aici și pândește”, a declarat Thomas Angelopoulos, directorul Centrului de Sănătate Prinos, citat de aceeași sursă.

Publicitate

De la începutul verii, la intrarea în Grecia nu se mai solicită certificat de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 și nici un rezultat negativ la un test PCR sau rapid. Iar săptămâna trecută, oficialii guvernamentali greci au anunțat că regula care impune celor infectați cu coronavirus să se izoleze cinci zile nu se aplică turiștilor. Din hoteluri au fost eliminate camerele de carantină. Turiștii depistați cu COVID-19 pot, de asemenea, merge cu transportul public dacă poartă o mască de tip FFP2.

„Nu am văzut să poarte nimeni mască. La taverne există, la intrare, dezinfectant, dar cam atât. Cu mănuşi am observat, dar mască nu, nu poartă. Peste tot e buluc de oameni, la plajă la fel, şezlong lângă şezlong, prosop lângă prosop, nu am văzut pe cineva să își ia neapărat măsuri de precauție specifice împotriva Covid”, a povestit Ana Badiu, turistă, pentru PRO TV.

Înmulțirea cazurilor de coronavirus în Grecia a fost influențată și de numărul mare de turiști. Mykonos și Rodos au înregistrat o creștere cu 29 la sută a vizitatorilor față de 2019. În Grecia, varianta dominantă de Covid-19 este Omicron. Sunt afectate în principal persoanele tinere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes