Connect with us
Publicitate

Util

Cazarea în căminele Universității Transilvania din Brașov va fi mai scumpă în acest an

Publicat

pe

Au mai rămas doar două săptămâni până la deschiderea noului an universitar, iar studenții care vor veni la Brașov au început deja să își caute cazare. Căminul rămâne principala soluție pentru cei care vor să aibă parte de condiții bune, la prețuri decente. Anul acesta însă tarifele la cazarea în căminele Universității Transilvania va fi mai mare, anunță oficialii unității de invățământ superior.

„Taxa, raportându-se la un număr mai redus de studenţi, dar ţinând cont şi de inevitabilele creşteri, care vor apărea acum, şi discutăm de energie şi gaz, va creşte cu 15% şi circa 9% pentru studenţii cu taxă”, a explicat prorectorul Daniel Munteanu pentru bzb.ro.

Asta înseamnă că studenții la buget vor plăti o chirie lunară cuprinsă între 345 și 360 de lei. Cei care vor studia la cu taxă chiria vor plăti între 500 și 520 de lei pentru un pat într-o cameră de cămin.

Deși capacitatea în căminele Universității este de peste 4200 de locuri, doar în jur de 3300 vor putea fi ocupate. Din cauza pandemiei, conducerea unității de invățămât a trebuit să ia măsuri de protecție a studenților. Astfel în camerele de patru persoane vor fi cazați doar câte trei tineri. În schimb, în dormitoarele duble vor rămâne doi studenți, ca până acum. Cazarea în cămine va începe din 27 septembrie, iar la venire studenții nu vor trebui să prezinte un test covid negativ.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes