Connect with us
Publicitate

Turism

Cazare la butoi, la cort sau în căruță, chiar în inima Braşovului

Publicat

pe

Publicitate

Conceptul de glamping trece la un alt nivel, în România. Acum locul corturilor luxoase a fost luat de butoaie uriașe, căruțe extravagante sau chiar igluuri desprinse parcă din povești.

Multe astfel de destinații există chiar în Brașov. De exemplu, într-o grădină din inima orașului, administratorul unui glamping își primește oaspeții în cinci trăsuri cu coviltir unde oaspeții au parte de tot confortul unei camere de hotel. Trăsurile au o dimensiune de opt metri pătrați, platformele sunt din lemn, iar roțile de fier au peste o sută de ani, dar au fost recondiționate pentru a rezista la greutatea căruțelor.

„Fiecare căruță are un pat supraetajat, queen size, adică 1,60 pe 2 metri. Pot dormi până la cinci persoane, doi adulți și trei copii. Pe lângă acest pat mai avem o măsuță cu două scaune și un cuier unde își pot agăța hainele. Afară am amenajat o mică terasă lângă fiecare căruță, cu un hamac, două scaune, cu măsuță și cu un șezlong”, spune Janos Kelemen, administratorul glampingului.

În aceeași grădină, care se întinde pe aproape două mii de metri pătrați, turiștii se pot caza și în șase corturi luxoase. Fiecare are o suprafață de 12 metri pătrați, iar în cel mai înalt punct măsoară doi metri și jumătate. Singurele spații comune puse la dispoziția turiștilor sunt grupurile sanitare cu toalete și dușuri, dar și bucătăria unde oaspeții pot găti sau pot savura masa. O noapte de cazare în cort costă 200 de lei, iar în căruță 230 de lei.

Publicitate

La mare căutare sunt și butoaiele uriașe unde turiștii se pot caza. Acest glamping din Brașov, de exemplu, pune la dispoziția turiștilor cinci astfel de spații de cazare, fiecare pentru două persoane. Și aici curtea generoasă le permite oaspeților să se relaxeze pe terasă sau în hamace, iar la cerere turiștii pot să încingă și grătarul.

Zoran Varga, administratorul complexului spune că „Butoaiele au două paturi pentru o persoană sau paturi duble, cu saltele foarte confortabile, câteva rafturi pentru depozitare, încălzire în sezonul răcoros și un loc de depozitare a bagajelor. O noapte de cazare pornește de la 160 de lei”.

În Azuga, în schimb, la doar câțiva pași de pârita Sorica, administratorii unui glamping își așteaptă oaspeții în patru igluuri uriașe, unde luxul este la el acasă. Turiștii au parte aici de toate condițiile dintr-un hotel de cinci stele: internet, televiziune, acces gratuit la platformele de filme și seriale sau jacuzzi. Iar după lăsarea întunericului focul de tabără completează atmosfera de poveste.

„Acest concept de glamping presupune o întoarcere a omului către natură, către spațiul verde. Suntem înconjurați de munți și pădure, oaspeții pot admira noaptea stelele chiar din pat, iar ziua au o priveliște superbă către munții Bucegi. Igluurile sunt clasificate la patru stele, fiecare are o suprafață de 40 de metri pătrați și o baie proprie, cu toate dotările”, spune Larisa Pușcașu, administratorul glampingului.

Pentru o noapte de cazare într-un iglu luxos turiștii trebuie să scoată din buzunar 590 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes