Connect with us
Publicitate

Eveniment

Caz unic în România: bloc din staţiunea Covasna, plin cu gaz după ce o persoană necunoscută a dezinstalat un contor. Cei 35 locatari, la un pas de tragedie în toiul nopții

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii covăsneni sunt în căutarea unei persoane care marți seara a intrat în scara unui bloc din centrul orașului Covasna și a dezinstalat contorul de gaz de la etajul 1, punând în pericol zeci de persoane.

Timp de peste 3 ore gazul s-a scurs și a ajuns chiar și în apartamentele de la etajele 3 și 4, punând în pericol toate cele 17 apartamente, și doar un miracol a făcut ca blocul să nu sară în aer.

„Azi-noapte o minte criminală, un nebun, un dezaxat, a pătruns în scara D, blocul 1 din centrul orașului Covasna și a dezinstalat intenționat, cu premeditare, contorul de gaz de la etajul 1. Ce a urmat? Timp de 3-4 ore gazul s-a scurs cu presiune maximă pe toată casa scărilor, umplând apartamentele de la etajele 3 și 4 cu gaz, și punând în pericol real de explozie 17 apartamente şi viețile a peste 35 de oameni. Ne rugăm să fie descoperit autorul, ancheta este în curs. Au venit două echipaje de pompieri, poliție, criminalistică… Am reușit să închidem gazul la timp”, a scris pastorul bisericii baptiste din Covasna, Sintoiu Viorel, într-o postare pe Facebook.

Primarul localității, Gyerő József, a scris într-o postare pe pagina personală de Facebook că persoana care a pus în pericol viața și integritatea fizică a zeci de persoane trebuie identificată și trasă la răspundere cât mai repede de autorități.

Publicitate

„Felicitări celor care prin vigilență, gândire critică, sânge rece și decizii înțelepte au reușit să gestioneze situația de criză ivită noaptea trecută într-o scară de bloc din centrul orașului! Autorul faptei nechibzuite, deosebit de gravã prin prisma consecințelor posibile, care a pus în pericol iminent viața a zeci de persoane și integritatea fizică a mai multor apartamente de locuit, trebuie identificat și tras la răspundere penală cu celeritate de către autoritățile competente!”, a scris edilul.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugere, iar făptașul este în continuare căutat.

„La data de 18.11.2020 în jurul orei 05:00, Poliția Stațiunii Covasna a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un contor de gaz amplasat pe scara unui bloc situat pe strada Libertății a fost rupt. Împreună cu polițiștii, la fața locului au intervenit pompierii din cadrul I.S.U. Covasna, reprezentanți din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Orașului Covasna și reprezentanți ai companiei de furnizare gaze, care au procedat la oprirea alimentării cu gaz și aerisirea imobilului, fără să fie înregistrate victime sau alte pagube materiale”, se arată într-un comunicat al IPJ Covasna.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes