Connect with us
Publicitate

Cultural

Cavalerii vor invada Cetatea Făgăraș, la sfârșitul acestei luni. În fortificația medievală va avea loc festivalul MedFest Făgăraș

Publicitate

Publicat

pe

125 de cavaleri vor ajunge la Cetatea Făgăraș, la finalul săptămânii viitoare. Administratorii fortificației organizează festivalul medieval MedFest Făgăraș, care va ave aloc în perioada 26-28 august. Localnicii și turiștii sunt așteptați cu un program încărcat, dar și tot felul de surprize pe parcursul celor trei zile de eveniment.

Publicitate

„Organizăm la sfârșitul acestei luni, 26-28 august, festivalul medieval MedFest Făgăraș, un festival la care participă 5 ordine cavalerești, respectiv 125 de cavaleri, 3 trupe de teatru, care vor organiza teatru de păpuși în mărime naturală, teatru de păpuși făcute din materiale organice. Vom avea concerte de muzică medievală, de muzică veche, jocuri cu focul. Toate se vor desfășura în curtea interioară. Pe exterior, între zidul de apărare și șanț, vor fi amenajate taberele ordinelor cavalerești. Sunt 2 ordine cavalerești din Mediaș, 2 din Târgul Mureș și unul din Sebeș. Cavalerii vor face demonstrații de luptă, de dansuri, de duel, ateliere interactive de lucru pe piele și alte meșteșuguri care se practicau în perioada medievală”, a declarat Elena Băjenaru, directorul Muzeului ,,Valer Literat”, citată de salutfagaras.ro.

Iată programul evenimentului:

Turiștii vor putea admira noua față a cetății pe care a căpătat-o odată cu lucrările de restaurare ale fortificației medievale. În ultimii doi ani, Cetatea Făgăraș a intrat în șantier, iar acum proiectul de reabilitare se apropie de final. Costurile acestui proiect se ridică la aproximativ 6,5 milioane de euro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes