Connect with us
Publicitate

Social

Câte grade suportă un pacient din Braşov într-o ambulanţă fără aer condiţionat. Temperaturi chiar şi de 45 de grade celsius în autospecială

Publicat

pe

Publicitate

În weekend vom avea cod roşu şi portocaliu de căldură şi disconfort termic accentuat în toată ţara. Este cel mai extins cod roşu emis vreodată de ANM. Asta înseamnă că vom suporta temperaturi extreme care ajung şi la 41 de grade Celsius la umbră. În aceste condiţii serviciile de ambulanţă vor fi foarte solicitate, mai ales în marile oraşe.

Problema este că flota de maşini e învechită iar ambulanţele vechi, fără aer condiţionat, sunt un pericol şi pentru pacienţi dar şi pentru echipajele care lucrează cu ele. În Braşov, de exemplu, o asistentă a măsurat temperatura din interiorul autospecialei şi termometrul a arătat 45 de grade Celsius!

Ce temperaturi au fost înregistrate în ambulanţele vechi

Cu foarte mare greutate se descurcă personalul medical, la fel de greu suportă căldura şi pacienţii. Sunt foarte multe curse, puţine maşini pe acestea care au instalaţiile de aer condiţionat defecte, cauza principală e faptul că fiind atât de vechi din punct de vedere tehnic nu este posibilă repunerea în funcţiune în condiţii de siguranţă a instalaţiei de aer condiţionat şi aşa s-a ajuns într-o situaţie ca ieri o asistentă a serviciului de ambulanţă judeţeană Braşov să măsoare în celula medicală a unei ambulanţe temperatura de 45 de grade, transmite observatornews.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes