Connect with us
Publicitate

Administrație

Câte clădiri cu risc seismic are Brașovul

Publicat

pe

Publicitate

Orașul Brașov are 16 sau 17 clădiri cu risc seismic 1, conform unor liste realizate în anii 2011-2012. Însă, este o raportare relativă

„Au fost situații în care raportarea la această listă a fost diferită în funcție de diverse interese, respectiv liste în care un imobil ba apărea, ba nu apărea. Am avut chiar întâlniri cu proprietari ai acelui imobil ne cereau o solicitare. Pe de o parte li se spunea că nu au nevoie și n-au probleme, pe de altă parte erau blocați în autorizare pe motiv că există acea listă în care sunt incluși. E momentul să aplicăm tot ceea ce înseamnă legislație actuală, cu toate modificările din ultima perioadă”, spune primarul municipiului, Allen Coliban.

Deja, municipalitatea a început o evaluare a clădirilor publice pentru încadrarea lor în niveluri de risc seismic, după cum a precizat și administratorul public al orașului, Adriana Miron. „Legislația obligă, în acest sens, la două etape de intervenție. Respectiv, întâi se face o inspecție vizuală a imobilelor, sens în care avem un contract pe rol și servicii contractate care ne vor da aceste livrabile. Faza inițială este pentru clădirile publice. Obligația de a-și efectua expertizele tehnice pentru clădirile proprietate privată revine asociațiilor de proprietari și proprietarilor de imobil, în funcție de rezultatele inspecției vizuale, urmează, acolo unde există zone de risc, să efectuăm expertize tehnice pentru încadrarea în grad seismic, să vedem ce intervenții la imobile vor fi necesare”.

Lista acesta ar trebui livrată municipalității în luna martie. Între timp, Primăria caută să obțină fonduri nerambursabile pentru consolidări, acolo unde este cazul, transmite Radio România Braşov FM.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes