Connect with us
Publicitate

Economic

Cătălin Drulă, despre Autostrada Braşov – Ploiești: „Contractul pentru proiectare este blocat la doar 5%, deși trebuie predat în septembrie”

Publicat

pe

Publicitate

Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiect Tehnic al Autostrăzii Ploiești -Brașov este blocat la doar 5% procent de realizare, deși în septembrie ar trebui să fie predat Studiul, a transmis președintele USR, Cătălin Drulă într-un interviu la DCnews. Liderul opoziției a acuzat întârzierea majoră a proiectului și lipsa de implicare a Ministerului Transporturilor pentru a pune presiune pe proiectant să livreze documentația de calitate și în termenele din contract.

Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuția al Autostrăzii Ploiești-Brașov a fost scos la licitație în mandatul Lucian Bode, iar atribuirea s-a făcut în februarie 2021 proiectantului Consitrans, termenele fiind de 30 de luni pentru Studiu de Fezabilitate și 6 luni proiectare (spre comparație Lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești are 18 luni termen de proiectare), transmite economedia.ro.

„Eu am găsit o licitație lansată de predecesorul meu, dl. Bode, era o singură ofertă depusă pentru a face un proiect tehnic al autostrăzii. Eu am semnat contractul în a doua lună de când am venit la Minister, iar în septembrie 2023 trebuie livrat Studiul de Fezabilitate, faza inițială a proiectării…Din martie până în august (2021) a fost activitate în fiecare săptămână, întâlniri cu prestatorul șamd…de atunci până astăzi, de un an și jumătate s-a blocat tot, n-a mai mers nimic înainte, pe domnul Grindeanu nu-l interesează. Contractul de proiectare este la doar 5 % progres și pare că din partea domnului Grindeanu și a acestei Guvernări nu există niciun interes pentru a fi dus la finalizare.“. – Cătălin Drulă.

Pe 13 ianuarie 2023, CNAIR a prezentat oficial alternativele propuse de Consitrans la ,,Autostrada Metrou“, soluție tehnică care prevede 40 de kilometri de tuneluri din cei 120 ai întregii autostrăzi, propunere pe care Ministrul Grindeanu a respins-o. O variantă despre care Sorin Grindeanu a vorbit la Ministerul Transporturilor este lansarea în licitație, până la sfârșitul anului a unor segmente mai mici dinspre A 3 Râșnov spre Predeal.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes