Connect with us
Publicitate

Social

Cât de mulțumiți sunt brașovenii de orașul lor comparativ cu alte zone din țară

Publicat

pe

În 9 oraşe, nivelul de satisfacţie depăşeşte 90%: Cluj-Napoca (97%); Oradea (96%); Alba Iulia (95%);
Braşov, Drobeta Turnu Severin (94%) ; Timişoara, Sighişoara (92%), Slatina şi Iaşi (90%).
Barometrul Urban arată că la nivel național 60% din populaţia urbană este mulţumită de calitatea aerului, însă puţin peste jumătate din orăşeni sunt mulţumiţi de nivelul zgomotului. Apoi, peste jumătate din cei de la oraş spun că spaţiile verzi sunt ok.

Publicitate

Mai departe, 73% din populaţia urbană se simte, de principiu, în siguranţă în oraşul în care trăieşte, dar numai jumătate cei de la oraş au încredere în administraţia locală.

Cluj-Napoca
„Aici, în Cluj-Napoca, locuitorii sunt cei mai mulţumiţi de oraşul în care trăiesc. Gradul de satisfacţie este, potrivit Băncii Mondiale, de 97%. Sunt multumiți de transportul în comun, de facilitățile sportive, de viața culturală bogată, dar și de oferta serviciilor educaționale. În schimb, nu sunt la fel de încântaţi de starea străzilor, a clădirilor şi, surprinzător, de serviciile medicale locale”, spune Raisa Humeiniuc, Aleph News.

Timişoara
Potrivit barometrului urban, timişorenii sunt foarte mulţumiţi de situaţia locurilor de muncă. 90% este gradul de satisfacţie, procent care plasează Timişoara pe primul loc. Pe o scală de la 1 la 10, gradul de mulţumire privind calitatea joburilor, Timişoara e tot pe primul loc, cu 7,1. „Gradul de satisfacţie al timişorenilor este de 71%. Aş aminti aici modernizarea şi extinderea unor pasaje, transformarea canalului Bega într-unul navigabil, dar şi reabilitarea cladirilor istorice. Şi chiar dacă Timişoara stă bine la aceste capitole, încrederea în administraţia locală este scăzută. Oraşul nu e în top trei. Campioane sunt Oradea, Cluj-Napoca şi Alba-Iulia”, explică Petronela Axinte, corespondent Aleph News.

Publicitate

Bucureşti
„Faţă de locuitorii altor oraşe din ţară, bucureştenii sunt cei mai nemulţumiţi de calitatea aerului şi de zgomotul din oraş. De asemenea, doar 57% dintre locuitorii Bucureştiului se simt în siguranţă în spaţiile publice”, spune Laura Albu, corespondent Aleph. „Este complet insuportabil aerul din Bucureşti. Dacă se poate respira la câte maşini circulă prin tot centrul. Acum, din ce în ce mai multe maşini, din ce în ce mai multă poluare, din toate punctele de vedere, şi fonică şi tot ce vreţi. Dacă poţi să respiri prin Bucureştiul ăsta”, este de părere Alexandra.

„Nu cred că calitatea aerului este foarte bună în Bucureşti. Aveţi foarte mult trafic şi multe clădiri înalte care menţin poluare înăuntrul oraşului”, consideră Gareth, turist.

Potrivit barometrului, în Drobeta Turnu-Severin aproape toţi orăşenii sunt mulţumiţi de oraşul lor. Drobeta este în topul clasamentului cu un rating de mulţumire de 94%. La coada clasamentului este Ploieştiul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes