Connect with us
Publicitate

Economic

Cât cştigă un şofer Uber sau Bolt în Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Un șofer la Uber sau Bolt muncește în weekend, seara, noaptea, însă câștigurile par a fi pe măsura efortului. Astfel, un șofer Uber care lucrează, în medie, două-trei ore pe zi câștigă aproximativ de 1000-1500 de lei pe lună.

„Un șofer care lucrează două-trei ore pe zi în medie poate face în jur 1000-1500 de lei pe lună. Plătește undeva la 260 de lei în taxe și impozite. Avem câteva mii de șoferi. Taxele și impozitele pe care le plătesc șoferii parteneri nu sunt de ignorat, vorbim de câteva milioane de lei la bugetele locale. 80% din valoarea unei curse ajunge la șofer. Este o activitate sută la sută fiscalizată”, a explicat Nicoleta Schroeder, managerul Uber România, pentru digi24.ro.

Managerul Uber România a atras atenția că bacșișul nu este încurajat de companie. De altfel, plata cursei se face electronic.

Pentru a ajunge șofer Uber trebuie îndeplinite mai multe criterii:

Publicitate
  • carnet de conducere valabil
  • cazier auto curat
  • cazier judiciar curat
  • mașină nu mai veche de 15 ani cu asigurare obligatorie
  • cont bancar
  • entitate juridică

Dacă cel care aplică pentru a deveni șofer Uber are toate aceste documente și mașina care corespunde criteriilor companiei, urmează apoi o serie de traininguri pentru a înțelege cum funcționează aplicația.

În România, peste 300.000 de persoane folosesc serviciile Uber în București, Cluj, Timișoara și Brașov, dintre care 250.000 de persoane sunt în Capitală.

Dacă la Uber poți câștiga aproximativ de 1000-1500 de lei pe lună, și la Bolt situația este aproximativ la fel. Astfel, dacă un șofer lucrează 8 ore pe zi, poate câștiga 4000 de lei pe lună, un salariu decent în România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes