Connect with us
Publicitate

Social

„Căsuța Prematurilor”, la Maternitatea Brașov. Un grup de mămici a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru bebelușii născuți înainte de termen 

Publicat

pe

În fiecare an, aproximativ 19.000 de bebeluși vin pe lume înainte de termen, în România. În cazurile copiilor prematuri, care se nasc la mai puțin de 23 de săptămâni, șansele de supraviețuire sunt aproape de zero. Pentru pruncii născuți prematur, urmează o luptă cruntă pentru viață, iar numai medicii și aparatura de ultimă generație le pot da micuților o șansă la un viitor sănătos.

Publicitate

Și la Maternitatea din Brașov se nasc înainte de termen zeci de copii, în fiecare an, iar mămicile care au trecut prin acest coșmar vor să întindă o mână de ajutor cadrelor medicale, dar și viitorilor părinți.

Un grup de mame din Brașov a demarat campania „Căsuța Prematurilor – Maternitatea Brașov”, un proiect care își propune strângerea de fonduri pentru dotarea secției de neonatologie (ATI prematuri) cu tot ce e nevoie pentru salvarea bebelușilor.

„Când ajungi să trăiești experiența prematurității, te lovești de multă durere, neputință și disperare. Dar ai parte și de bucuria de a vedea un miracol îndeplinit. Acesta este motivul care ne face an de an să ne adunăm forțele și facem ca Ziua Mondială a Prematurității să nu treacă neobservată. Din păcate, anul acesta suntem împreună doar online, însă ne propunem să sprijinim în continuare locul în care am fost și noi și în care știm că se întâmplă minuni. Vom fi alături de micii prematuri dar și de mamele lor și cadrele medicale fără de care minunile nu ar avea loc” , spune Roxana Niculau, inițiatoarea proiectului.

Publicitate

Acțiunea de strângere de fonduri se va desfășura doar în mediul online, iar cei care vor să dea o mână de ajutor, pot să facă donații AICI. În plus, inițiatorii proiectului au făcut și o listă cu produsele necesare în secția de neonatologie a Maternității din Brașov:

• Scutece de finet dimensiune 1m/1m
• Salteluțe de înfășat
• Păturici fleece (colorate, nu foarte groase)
• Caciulițe de bumbac (mărime nou-născut)
• Pulovărașe croșetate (mărime nou-născut)
• Pompe electrice de muls
• Suzete rotunde silicon (cea mai mică mărime)
• Ulei pentru îngrijirea prematurilor
• Șervetele umede (nu este importantă marca)
• Pampers mărime 0 sau 1 (nu este importantă marca)

Pe grupul de facebook Mămici și Tătici se organizează constant tot felul de licitații pentru strângeri de fonduri, iar mămicile implicate în proiect au creat centre de colectare a ajutoarelor în mai multe cartiere din Brașov. Brașovenii interesați să doneze pot accesa pagina de facebook Căsuța Prematurilor, Maternitatea Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes