Connect with us
Publicitate

Turism

Castelul Brukenthal de la Sâmbăta ar urma să revină în circuitul turistic după o investiție de 5 milioane de euro promise de Compania Națională de Investiții

Publicat

pe

După ce a participat la dezbaterea de la Universitatea Transilvania Brașov, ministru Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe – însoțit de prefectul Mihai-Cătălin Văsii și de președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea – a vizitat Herghelia de lipițani de la Sâmbăta de Jos, aparținând Regiei Naționale a Pădurilor ,,Romsilva”.

Au fost prezenți, de asemenea, primarii din Voila (comună de care aparține satul Sâmbăta de Jos), Victoria, Șinca Nouă, Șercaia, Viștea, Drăguș, Beclean, Cincu, Șoarș, Jibert și Ucea.

,,Herghelia de aici, de la Sâmbăta de Jos, este o bijuterie. Are cea mai bună resursă genetică de lipiţani din lume, cu şapte din cele opt linii de sânge ale acestei rase de cai imperiali: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola şi Tulipan.

De asemenea, există aici – și este motivul principal pentru care am ținut să vin la Sâmbăta de Jos – un castel absolut superb, Castelul Brukenthal, ridicat în onoarea împărătesei Maria Thereza a Austriei de Joszef von Brukenthal, vărul guvernatorului Transilvaniei. Acest castel, care aparține tot Regiei Romsilva, are un potențial fantastic, deși, din păcate, a fost lăsat în paragină după 1990. Vă pot spune că Guvernul din care fac parte își asumă restaurarea acestui monument istoric, pe care îl va oferi populației, urmând a fi inclus în circuitul turistic”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Publicitate

Finanţare de aproape 5 milioane de euro pentru reabilitarea Castelului Brukenthal

Castelul Brukenthal, Sâmbăta de Jos

,,Dl. ministru a venit în zona noastră să rediscutăm chestiunea Parcului Național Făgăraș, lucru pentru care noi, primarii din zona Făgărașului, ne-am mai întâlnit cu domnia sa de încă două ori, dar și să discutăm despre reabilitarea Castelului din incinta Hergheliei”, a afirmat primarul comunei Viștea, Florin Ioani, președinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului – Ţara Făgăraşului”.

La rândul său, primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc, a declarat: „Principalul scop al vizitei d-lui ministru Costel Alexe, însoțit de președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, și de prefectul Mihai-Cătălin Văsii, alături de primari din Țara Făgărașului, este Castelul Brukenthal, un adevărat brand în zona noastră. Acesta va primi fonduri pentru reabilitare, prin Compania Națională de Investiții. Vorbim despre o finanțare foarte serioasă,  de aproximativ 5 milioane de euro, iar cu această ocazie Castelul va reintra în circuitul turistic al zonei noastre. Țin să subliniez că o contribuție mare a avut-o dl. președinte al Consiliului Județean, Adrian Veștea, care a susținut la București acest proiect atât de important nu doar pentru zona Făgărașului”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes