Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Castelul Bran se transformă în fortăreață de Ziua Copilului

Publicat

pe

De 1 Iunie, Castelul Bran se transformă într-o unitate militară pentru cei mici. Vânătorii de munte brașoveni împlinesc 100 de ani și le-au pregătit numeroase surprize celor mici.

Publicitate

De 1 Iunie, Castelul Bran se transformă în unitate militară pentru copii. Cei mici se vor instrui prin distracție, cu ocazia împlinirii unui secol de la înființarea Brigăzii 2 Vânători de Munte Brașov. „Fii vânător de munte pentru o zi!” se intitulează programul pregătit de soldați pentru cei mici, de Ziua Internațională a Copilului, transmite adevarul.ro.

„De Ziua Internațională a Copilului, Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” în colaborare cu Compania de Administrare a Domeniului Bran organizează, în curtea Castelului Bran, activități specifice vânătorilor de munte, adaptate pentru copii, cu scopul de a-i transpune pe aceștia, timp de câteva ore, în viața de militar. De ziua lor, copiii se vor bucura de prezentări de tehnică, armament și echipamente militare, funicular (tiroliană) peste lacul din curtea castelului, panou de cățărare, traseu aplicativ și de un exercițiu demonstrativ de coborâre în rapel din turnul Castelului Bran, precum și de alte surprize”, a precizat sergent major Alexandra Ciolpan, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 2 Vânători de Munte Brașov.

Alături de militarii români, la activitățile de la Castelul Bran vor fi prezenți și militari din armata SUA. Soldații vor prezente echipamente aeriene de supraveghere, tehnică de transport și evacuare în teren muntos, armament de infanterie, complexul antiaerian Oerlikon și echipamente de poliție militară.

Publicitate

Administrația Castelului Bran organizează în fiecare an activități destinate copiilor, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Anul acesta, sărbătoarea este dublă, astfel că sunt invitați la castel atât cei mici, cât și vânătorii de munte, la un secol de la înființarea unității din Brașov.

„De Ziua Copilului, Parcul Regal al Castelului Bran se transformă în parc tematic. Cei mici se vor distra copios cu tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare,

trasee cu obstacole și alte asemenea surprize. Și nu, nu e doar o joacă! Se anunță o zi plină de teste și exerciții, sub atenta îndrumare a Brigăzii 2 Vânători de Munte

„Sarmizegetusa” Brașov. La final, micii noștri vizitatori vor ieși cercetași cu diplomă! În plus, fiecare copil vizitează gratuit Castelul Bran și primește la plecare un cadou cu suveniruri. Să se încânte și părinții de bucuria celor mici!”, au transmis administratorii Castelului Bran.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes