Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Casa Sfatului din Brașov, vedetă pe o nouă monedă lansată de BNR

Publicat

pe

O nouă monedă din argint a fost lansată astăzi de Banca Națională a României cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung, care este considerat cel mai vechi document scris în limba română și care s-a păstrat și în zilele noastre.

Moneda are valoarea de 10 lei, este din argint, are formă rotundă, diametrul de 37 de milimetri, cant zimțat și o greutate de 31,105 grame. Pe fața monedei se regăsește imaginea Casei Sfatului din Brașov, inscripția în arc de cerc a cuvântului „România”, valoarea nominală de 10 lei, stema țării noastre și anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei prezintă un fragment din textul scrisorii lui Neacșu din Câmpulung, inscripția circulară „Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung” și anul „1521” plasat într-un sigiliu.

Vor fi făcute cel mult o mie de bucăți, iar prețul unei monede va fi de 450 de lei. Ele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare în română, engleză și franceză și vor conține certificate de autenticitate cu semnătura guvernatorului BNR și a casierului central.

Publicitate

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes