Connect with us
Publicitate

Administrație

„Casă nouă” pentru elicopterul SMURD Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Au început demersurile pentru realizarea obiectivului de investiții „Punct de Operare Aeromedical (POA) Brașov”. A fost semnat contractul, în valoare de 297.500 lei, și se întocmește studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

Hangarul pentru elicopterul SMURD, adus la proaspăt inauguratul POA Brașov în 21 decembrie 2022, va avea o suprafață de aproximativ 600 mp. Heliportul va avea o „platformă de decolare-aterizare a cărei dimensiune va fi tot de 600 mp, echipată cu instalație de balizare, mânecă de vânt și marcaje pentru efectuarea misiunilor de zbor în condiții VFR (n.r. Visual Flight Rules – Zbor la vedere) pe timp de zi și de noapte, conform reglementărilor aeronautice în vigoare, precum şi a unei clădiri cu funcţiune de anexă tehnico-socială destinată personalului aeromedical. Clădirea va dispune de un atelier, grupuri sanitare și birouri situate la parter, iar la etaj vor fi amenajate grupuri sanitare și spaţii de odihnă pentru un număr de 8-12 persoane”, potrivit informațiilor furnizate pe Facebook de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea.

Toate acestea vor fi construite în incinta Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG) în aproximativ un an, dacă totul merge conform planurilor, transmite covasnamedia.ro.

„Punctul de Operare Aeromedical Brașov va dispune de căi de acces pentru ambulanţe şi personalul medical la locul de decolare-aterizare a elicopterului. 

Publicitate

Imediat după ce am primit tema de proiectare de la Institutul General de Aviație, am întocmit caietul de sarcini și am făcut achiziția, astfel încât în decurs de 5 luni să avem partea de proiectare terminată și să putem trece la achiziția lucrărilor de construcție. Am toată încrederea că până la sfârșitul acestui an Punctul de Operare Aeromedicală Brașov va dispune de un sediu modern, dotat cu toate cele necesare pentru a asigura intervenţiile de urgenţă în scopul salvării de vieţi omeneşti”, a mai transmis președintele CJ Brașov.

Elicopterul SMURD a fost achiziționat din fonduri europene nerambursabile și a fost recepționat în anul 2021. În prezent, are ca locație temporară hangarul din cadrul IAR (Industria Aeronautică Română) Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes