Connect with us
Publicitate

Util

Casa Națională de Pensii angajează 1.000 de oameni pentru a evalua dosarele de pensie

Publicat

pe

Casa Națională de Pensii angajează 1.000 de oameni pe perioadă determinată, pentru evaluarea dosarelor de pensie. Pentru salarii se va vor folosi bani din bugetul asigurărilor sociale de stat, urmând ca ulterior să fie decontate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Publicitate

În Guvern a fost aprobată, miercuri, o ordonanță pentru a veni în sprijinul necesității implementării măsurilor legislative care vizează evaluarea, recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

Astfel, se vor angaja 1.000 de persoane și se va suplimenta numărul maxim de posturi al Casei Naționale de Pensii Publice.

Cele 1.000 de locuri vor fi disponibile pentru o perioada determinată, respectiv până la data de 31 august 2023.

Publicitate

Potrivit OUG, salarizarea personalului se face conform Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Metodologia de distribuire/repartizare a numărului de posturi și salarizarea personalului vor fi stabilite prin ordin al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice.

Fondurile necesare salarizării acestor persoane se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat, urmând ca ulterior să fie decontate din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes