Connect with us
Publicitate

Administrație

Care sunt sporurile și indemnizațiile care vor fi suspendate de Guvern

Redactia Brasov

Publicat

pe

Guvernul pregătește modificări, astfel încât mai multe indemnizații, sporuri sau beneficii să fie suspendate în anul 2021, pentru a face economii la buget. Indemnizația de hrană, voucherele de vacanță și sporurile de 30% din prefecturi vor fi suspendate. Ce decide Guvernu de coaliție Cîțu: Care sunt toate sporurile care vor fi suspendate și în ce formă vor intra în vigoare?

Publicitate

Guvernul pregătește modificări, astfel încât mai multe indemnizații, sporuri sau beneficii să fie suspendate în anul 2021, pentru a face economii la buget.

În total este vorba de 8 sporuri sau beneficii care ar urma să fie modificate sau suspendate, relatează jurnalistul Realitatea PLUS Mioara Costin.

Publicitate

CE SPORURI ȘI INDEMNIZAȚII SUSPENDĂ GUVERNUL

Sporul pentru condiții vătămătoare/de periculozitate
Indemnizația de hrană
Voucherele de vacanță
Sporul COVID de 30%, din prefecturi
Sporul de 35% pentru cei care lucrează cu PNDL
Sporul de urbanism de 35%
Beneficii pentru personalul feroviar
Limitarea gratuităților pentru studenți

Publicitate

Printre cele opt sporuri vizate se află cele vătămătoare sau acordate în condiții de periculozitate bugetarilor.

Indemnizația de hrană ar urma să fie suspendată, iar voucherele de vacanță suspendate, nu vor mai fi emise altele în acest an.

La fel, sporul de COVID-19 pentru personalul din prefecturi nu va mai fi acordat, la fel și sporul de urbanism de 35%.

Publicitate

Se vor limita și gratuitățile pentru studenți, în principal pe cale ferată, și va fi prorogată o lege care acorda mai multe beneficii pentru personalul CFR și de la metrou.

OUG urmează să fie aprobată în ședința de Guvern în perioada următoare. De asemenea, cel mai probabil, sporurile vor fi puse ca amendamente la anumite legi, care vor fi trimise pentru dezbatere în Parlament, potrivit Realitatea PLUS.

Publicitate
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar dumy spune:

  Tichete de vacanta !!!! Ce inseamna asta ??? Eu dacă vreau sa merg în vacanta merg pe banii pe care iam economisit ptr. acest scop, nu ai economisit NU pleci în vacanta !!!, Mie Nu mia dat nimenea bani, sa ma duc în vacanta cu familia, nici nu sa pomenit asa ceva pana acum câțiva ani !!! dumy

 • Administrație

  Lupta dintre Primărie şi P&P continuă. Allen Coliban: „P&P a suspendat plata părcărilor prin SMS. Vă asigurăm că până la remedierea situației nu se vor da amenzi”

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Primarul braşovului, Allen Coliban, pune că a primit mamu multe sesizări în care se specifică faptul că de ieri seară plata parcărilor publice prin SMS nu mai funcţionează. Acest fapt vine după ce Consiliul Local a reziliat contactul cu firma care a prestat serviciile de parcare până acum.

  Publicitate

  În cest sens, primarul spune că în perioada următoare, până ce procedurile de reziliere a contractului se termină şi SC P&P SRL va da către primărie toate bunurile, nu se vor aplica amenzi pentru cei care nu plătesc parcare.

  „Se pare că în urma notificării legate de rezilierea contractului, P&P a suspendat plata părcărilor prin SMS, deși acest serviciu trebuie predat Primăriei.

  Publicitate

  Vă asigurăm că până la remedierea situației nu se vor da amenzi pentru parcarea pe aceste locuri.

  Avem rugămintea să nu parcați pe locurile pentru persoanele cu dizabilități sau pe cele pentru mașinile electrice.

  Publicitate

  Nu ne lăsăm intimidați și mergem mai departe!”, a transmis Allen Coliban.

  Publicitate
  Citește mai mult

  Administrație

  Proiect privind extinderea terenului pentru Spitalul Regional de Urgenţă Braşov, depus de parlamentarii USR PLUS din judeţ

  Redactia

  Publicat

  pe

  Parlamentarii USR PLUS din Braşov au depus, vineri, o iniţiativă legislativă care să permită construcţia Spitalului Regional de Urgenţă din Braşov la o dimensiune şi complexitate care să răspundă nevoilor. Astfel, proiectul prevede extinderea terenului pentru spital cu peste 6 hectare.

  Publicitate

  Proiectul USR PLUS, depus la Senat, propune extinderea terenului pentru spital cu o suprafaţă de teren de 6,45 hectare care să permită construirea tuturor pavilioanelor şi celor necesare pentru buna funcţionare. Dacă iniţiativa USR PLUS va fi adoptată, noul spital şi structurile conexe vor avea la dispoziţie un teren de 26,10 hectare, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de USR PLUS.

  „Pandemia ne-a arătat necesitatea investiţiilor în sistemul sanitar mai mult ca oricând. Spitalul nou pentru Braşov a fost o temă cu care am mers în faţa cetăţenilor în campaniile din 2020. Am promis, am început să facem. Asta înseamnă administraţie USR PLUS”, a susţinut deputatul Victor Ilie, unul dintre iniţiatorii proiectului.

  Publicitate

  La rândul său, senatorul Irineu Darău a arătat că actualul primar al Braşovului, Allen Coliban, a militat încă din timpul mandatului său de parlamentar pentru extinderea planurilor de creştere a capacităţii de spitalizare din Braşov.

  „A fost co-iniţiatorul unei legi similare din legislatura anterioară. Ne bucurăm că am reuşit să colaborăm cu Primăria Braşov pentru a face posibile planurile de extindere ale acestei investiţii cruciale pentru viitorul zonei”, a adăugat Darău.

  Publicitate

  Lucrările Spitalului Regional Braşov, care ar urma să aibă o capacitate de aproape 1.000 de paturi, dintre care peste 900 de paturi pentru serviciile de urgenţă, ar putea fi finanţate prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR).

  „Este încurajator că, prin acest proiect, reuşim să ducem la îndeplinire o parte din menirea primordială a parlamentarilor – facilitarea colaborării instituţionale, pentru a servi intereselor cetăţenilor. Cât timp vom reuşi să ne concentrăm în jurul intereselor cetăţenilor, sunt sigur că vom putea repeta şi în viitor colaborarea excelentă pe care am avut-o, indiferent de culoarea politică, în depunerea acestui proiect”, a conchis deputatul Andrei Miftode.

  Iniţiativa USR PLUS este susţinută de către toţi parlamentarii din Braşov, de la toate partidele politice, mai scrie în comunicat.

  Publicitate
  Publicitate
  Citește mai mult

  Administrație

  VIDEO / De Ziua Europei e liber la vaccinare în centrul Braşovului

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Duminică, 9 mai, în Piața Sf. Ioan (în spatele Hotelului Aro), între orele 8.00 și 20.00, se desfășoară cel de al doilea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viață!“. Aceste eveniment, care poartă titlul de ,,Liber în Europa!”, este dedicat iubitorilor de călătorii și angajaților din agențiile de turism din Brașov.

  Publicitate

  Pe lângă centrul mobil de vaccinare, în Piața Sf. Ioan va fi organizat și un târg de turism, în care mai multe agenții turistice își vor prezenta ofertele pentru vacanțe, iar reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism vor face o informare legată de călătoria în siguranță în vremuri de pandemie.

  La acest eveniment orice brașovean se poate vaccina fără programare, vaccinul utilizat în această campanie fiind Pfizer.

  Publicitate

  „Continuăm campania «Liber la vaccinare, liber la viață!» cu evenimentul «Liber în Europa», pe care îl organizăm duminică, 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. În Piața Sfântul Ioan vom avea amplasat un centru de vaccinare unde brașovenii pot veni să se vaccineze, fără programare, cu serul Pfizer, între orele 8.00 și 20.00. De asemenea, deoarece ne este dor să călătorim, de Ziua Europei sărbătorim acest eveniment și cu un târg de turism în Piața Sfântul Ioan, unde cei care vin să se vaccineze pot vedea și care sunt ofertele de vacanță pentru această vară“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

  ,,Liber în Europa!” este al doilea eveniment din cadrul Maratonului ,,Liber la vaccinare! Liber la viață!”, demarat de Primăria Brașov în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică.

  Publicitate

  Primul eveniment din cadrul acestei campanii s-a derulat la Teatrul Sică Alexandrescu sub titlu ,,Liber la cultură!” și a fost dedicat artiștilor, care vor să se întoarcă pe scenă, și iubitorilor de cultură, care își doresc să vadă evoluția artiștilor în sălile de teatru și de concert.

  Următoarele evenimente ale campaniei ,,Liber la vaccinare! Liber la viață!” sunt următoarele, cu precizarea că evenimentele outdoor pot fi mutate în locații de interior, dacă vremea va face necesar acest lucru:

  Luna mai

  16 maiLiber la restaurante – campania de vaccinare îi vizează pe angajații din domeniul HoReCa și pe cei care își doresc să aibă din nou acces în restaurante și cafenele.

  Publicitate

  23 mai Liber în tribune – se va desfășura la Patinoarul Olimpic și este un eveniment dedicat sportivilor și suporterilor care vor să se întoarcă în tribune.

  30 maiLiber la piscine – este un eveniment dedicat tuturor celor care iubesc natația și se va desfășura la Bazinul Olimpic.

  Luna iunie

  Publicitate

  1 iunie Liber la joacă – este un eveniment dedicat brașovenilor care vor să își vadă copiii la locurile de joacă să interacționeze cu alți părinți, fără frica de a se îmbolnăvi. Evenimentul se va desfășura la locul de joacă cu specific aeronautic, din centrul civic .

  6 iunie Liber la cinema – un eveniment dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și celor din mall-uri. Intenția Municipalității este de a organiza o campanie de vaccinare în sistem drive-thru.

  13 iunieLiber la concerte – pentru toți cei care duc dorul concertelor și pentru cei care organizează astfel de evenimente. Vaccinarea se va desfășura într-o sală de concerte.

  Publicitate

  21 iunie Liber în biserici – un eveniment dedicat atât enoriașilor, cât și personalului ecumenic. Evenimentul este propus a se desfășura în curtea sau în clădirea unei biserici.

  Eveniment final Liber în Brașov – la sfârșitul campaniei, în Piața Sfatului se va desfășura un eveniment dedicat turiștilor și tuturor brașovenilor, care să marcheze intrarea într-o nouă etapă în lupta cu pandemia.

  Publicitate
  Citește mai mult
  Publicitate
  Publicitate

  De Interes

  >